Fietsexcursie Historie Vliegbasis Soesterberg

Donderdag verscheen op mijn Facebook-tijdlijn een bericht van het Utrechts Landschap met de aankondiging van een Fietsexcursie op de vliegbasis Soesterberg. Gratis en voor niets. Fietsen over de oude landingsbaan en het natuurgebied verkennen. Dat wilde ik wel!

Vanmorgen fietste ik dus naar het Nationaal Militair Museum. Onder begeleiding van 3 gidsen fietsten we over deze voormalige Amerikaanse vliegbasis en werden we uitgebreid ingelicht over de geschiedenis van dit terrein. We bezochten munitie-opslagbunkers, de Commandobunker, reden over het breedste fietspad van Nederland ofwel de landingsbaan en zagen mooie kunstwerken en natuur.

De excursie duurde 3 uur en daarna ben ik nog even het museum binnengelopen (gratis met museumjaarkaart). Als je geïnteresseerd bent in de historie van ons militaire verleden is het museum zeker een bezoek waard. Het museum is ruim opgezet, hangt vol met vliegtuigen en staat vol met voertuigen die in het verleden werden ingezet door onze krijgsmacht.  Momenteel is er ook een expositie over Genesis Khan.

Zowel de fietsexcursie als het museum is een aanrader!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s