Vestingmuseum Naarden

Met mijn toegangskaart voor het Fotofestival ben ik gisteren naar het Vestingmuseum Naarden geweest. Wat een prachtige omgeving voor die al even mooie en indrukwekkende foto’s !

Als kind ben ik wel in het Vestingmuseum geweest,  maar behalve de kanonnen kon ik me er verder niets meer van herinneren.  De Naarden-Vesting is onderdeel van de Hollandse waterlinie en het museum laat de geschiedenis van de waterlinie, van de vestingbouw, het garnizoen en van Naarden zien. Er is veel informatie,  maar ook zijn er tableaus vivant van hoe het garnizoen leefde in de bunkers.

Als ik heel eerlijk ben, vind ik het wandelen over het terrein en door de kazematten leuker dan de informatie over de geschiedenis. Over het terrein lopen landgeiten die ervoor zorgen dat het gras op de wallen en niet te hoog wordt. Het is klimmen en klauteren over de wallen, maar dat geeft wel mooie uitzichten over de wallen, het water en Naarden.

De foto’s die tot 18 juni in het museum worden getoond zijn mooi, indrukwekkend en interessant.  Mijn persoonlijke favoriete foto’s waren die van Dagmar van Weeze en Saskia Boelsums, maar de foto’s van Sebastian Palmen,  Milan Gies, Newsha Tavakolian en Aleid Denier van der Gon waren ook boeiend en indrukwekkend.

Mijn tip: Ga in de komende weken als het droog weer is naar het Vestingmuseum Naarden en geniet van prachtige foto’s in een mooie historische omgeving!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s