Aalscholvervaartocht op het Naardermeer 

Nadat ik deze week het Vestingmuseum had bezocht, was vandaag het Naardermeer aan de beurt. Via de website van Natuurmonumenten had ik een plaats geboekt voor de Aalscholvervaartocht en vandaag was het heerlijk weer voor een tocht over het water. Het beginpunt van de vaartocht is bij Gasterij Stadszigt, waar je ook terecht kan voor een hapje en een drankje.

Om 13.30 uur gingen we onder begeleiding van een zeer bevlogen boswachter het Naardermeer op. Tijdens de vaartocht in de fluisterboot kregen we leuke wetenswaardigheden te horen over het Naardermeer en de omgeving.

Na een tijdje varen en genieten van de prachtige omgeving van het Naardermeer gingen we aan land om in de observatiehut naar de aalscholvers te kijken. Volgens de boswachter zijn er zo’n 600 aalscholvernesten in het Naardermeer en daarvan hebben we er een aantal gezien. Het is indrukwekkend om die grote vogels daar in alle rust te zien zitten in de bomen. Ook al ben ik geen vogelaar,  dit is echt leuk om te zien!

Na de observatiehut voeren we verder naar een eilandje waar we op trilveen hebben gelopen en eigen gebrouwen thee hebben gedronken. Daarna was het weer tijd voor de terugreis. Ruim 2,5 uur varen waren voorbij gevlogen!

2 gedachtes over “Aalscholvervaartocht op het Naardermeer 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s