14Karaats wandelroute

Een 14Karaats wandelroute door het gebied van de Grebbelinie rondom Renswoude. Die wandelroute heb ik vandaag met mijn wandelgroep gelopen. Zestien kunstenaars uit de regio hebben zich laten inspireren door het landschap. Tijdens de wandeling loop je langs 16 kunstwerken in een prachtige omgeving. We hadden prachtig weer, fijn gezelschap, kortom het recept voor een prachtige dag.

We begonnen op een van de drie startpunten van de route, namelijk bij Restaurant De Dennen. De bus stopt er voor de deur en er is een groot parkeerterrein. En … lekkere koffie! Hier kan je ook de wandelkaart van de Beeldenroute krijgen. Na de koffie gingen we op pad en begonnen tegen de richting van de route in te wandelen. Daarmee begonnen we met, wat wij vonden, het mooiste deel van de route. Door bos, over dijkjes, langs forten en verdedigingswerken.

En onderweg dus de kunstwerken. Ons eerste kunstwerk was het Poƫziepad, gevolgd door de Tastkastjes. Vervolgens ging het over dijken langs It hurts inside en aan de linkerkant kregen we toen Lepelaar. De Grote Grebbegraai was een verhaal dat we via onze smartphone konden beluisteren, maar dat kregen wij niet voor elkaar. Het Ruisend Riet leek verzwolgen door het echte riet, maar het was wel een heerlijke rustplaats met mooi uitzicht op kasteel Renswoude, waar we later in de tocht weer langs zouden komen. Onderweg zagen we niet alleen een echte lepelaar, maar ook schattige baby meerkoetjes. De natuur in dit gebied is prachtig.

We zijn verder gelopen langs Gluurgedichten, Tentschommels en de Levensboom. Maar langzamerhand was het behoorlijk warm geworden en aangezien ik de laatste 2 jaar weinig gelopen heb door een blessure, kwam ik langzaam aan het einde van mijn kracht. Omdat we daarna de route wat afgesneden hebben, hebben we de laatste kunstwerken gemist. Maar wat was ik blij dat we na een laatste stuk over het Klompenpad door de brandende zon ons beginpunt weer zagen. We hebben ruim 16 kilometer gelopen.

Ondanks dat het laatste stuk voor mij te zwaar was, heb ik genoten van de tocht, net als mijn mede-wandelaars. De Beeldenroute 2017 door het gebied van de Grebbelinie is een echte aanrader. Een groot deel van de route ligt prettig in de schaduw, ondanks dat je over dijken loopt, en onderweg zijn genoeg bankjes voor een kleine rustpauze.

De komende weken ga ik weer oefenen met wandelen. Eerst maar eens een paar korte routes uitzoeken, want ruim 15 kilometer is nog even te veel. Weet je een leuke route van 8 tot 10 kilometer, dan zou ik het leuk vinden als je me dat laat weten!

4 gedachtes over “14Karaats wandelroute

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s