Roadtrip en France deel 1

Zondagmorgen ben ik vertrokken en ik heb het gevoel dat ik al dagen onderweg ben. Ik moet nu al hard nadenken over welke dag het is. Is dat niet heerlijk?!  Mijn auto zit vol; tent en andere kampeerspullen (dan is de auto eigenlijk al vol 😁), schildermaterialen, te veel kleding en veel te veel schoenen. Maar zolang de kofferbak dicht kan … Het eerste deel van de reis ging naar Roubaix.  Daar is het geweldige museum La Piscine.  Dit museum is gevestigd in een voormalig zwembad in art nouveau-stijl en is daarom alleen al een bezoek waard. Maar de vaste collectie is ook fijn om te zien, veel keramiek en nog meer schilderijen  (19-20e eeuw) en er is aandacht voor de plaatselijke textielindustrie. Ook de tuin is mooi. Heerlijk om in dit museum rond te dwalen.

Daarna ben ik naar Amiens gereden om te overnachten. Mooie stad, prachtige kathedraal, waar ’s avonds een fantastische lichtshow wordt gegeven. Lekker gegeten aan de kade. En dan nog het geluk van een fijn aparthotel in een rustige straat. Dag 1 was perfect!

Dag 2 had ik Mont Saint Michel in de routeplanner gezet, maar na een uurtje kwam ik in een omleiding en omdat ik moest tanken, besloot ik mijn route te wijzigen.  Ik ben naar Dieppe gereden. Een mooie, oude havenstad met een leuk Frans centrum. Het is geen modain Marseille, maar een bedrijvig Frans stadje. Ik heb daar geluncht in een van de restaurants aan de haven en heb daar zalige rog gegeten. Daarna volgde een wandeling door het centrum met mooie vakwerkhuizen, bezoek aan de kerk, langs het strand en over de zeepier,  waar druk gevist werd. Het was niet super zonnig, dus er was weinig strandleven.

Weer de auto in en door naar Le Havre voor een overnachting.  Le Havre, métropole maritieme. En inderdaad,  dit is een grote stad, met een grote haven, een groot strand en veel bedrijvigheid,  zelfs op maandag. Na mijn intrek te hebben genomen in een schattig, klein hotelletje le Petit Vatel, dat goed aangeschreven staat op TripAdvisor, heb ik de kuierlatten weer aangetrokken en ben gaan lopen. Langs het strand (ook hier weer een keienstrand) heb ik lekker gegeten en genoten van de ondergaande zon en alles wat er op de boulevard voorbij komt.

Op naar dag 3! Eerst nog een wandeling in Le Havre en dan richting Saint Malo. Het wordt warm zag ik op tv. Dus ik blijf bij de kust voor een verfrissende zeewind! Wordt vervolgd …

Ben jij al op vakantie? Misschien heb je nog leuke tips voor mijn reis door Normandië. Ik hoor ze graag!

5 gedachtes over “Roadtrip en France deel 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s