Roadtrip en France deel 2

Aan het einde van dag 2 van mijn roadtrip door Frankrijk viel ik in slaap in het leuke hotel Le Petit Vatel in Le Havre. En na het uitgebreide ontbijtbuffet de volgende morgen ben ik nogmaals de stad ingelopen. Le Havre heeft in de oorlog flink geleden onder bombardementen en is nadien opnieuw opgebouwd. Daarom vind je er flink veel moderne architectuur. In een ochtend zie je daar natuurlijk veel te weinig van, maar genoeg om te zien dat dit een leuke bestemming is voor een paar daagjes weg. Echt een aanrader. Dit jaar bestaat de stad 500 jaar, daarom zijn er diverse kunstwerken in de stad te zien, zoals het enorme kunstwerk van containers bij de haven. Mijn favoriet in de stad is het gebouw Le Volcán van Oscar Niemeyer. Een prachtig gebouw waar onder andere een grote bibliotheek gevestigd zit.

Na een lunch aan het strand ben ik op advies van de hotelier van Le Petit Vatel naar Dinan gereden en heb mijn tent opgezet op de plaatselijke camping Le Halairres. Prima camping, op de douches na. Een klein armetierig straaltje. Die avond ben ik op de camping gebleven en in het campingrestaurant gegeten.

De volgende dag begon met luieren en lekker voor de tent hangen. Lekker na die bedrijvige dagen, maar aan het eind van de ochtend begon het toch te kriebelen. Via de Supermarche (ik hou van de Franse supermarches!) ben ik naar Dinan gereden. Vanaf de camping kan je ook naar Dinan lopen, maar als je ook even je boodschappen wilt doen, dan is de auto makkelijker. Dinan is een leuke plaats met een mooie kerk, een vestigingsmuur en veel kunstenaars. En… op een prettige manier toeristisch. Net niet te druk. Lekker geslenterd, veel gezien en genoten van de terrasjes.

Op donderdag ben ik naar Mont Saint Michel geweest. Ja, wat kan ik daarvan zeggen? Ja, het is super toeristisch! Ja, er zijn te veel mensen! Maar… als je in de buurt bent, dan moet je gaan kijken. De wandeling vanaf de parkeerplaats (overigens ook met gratis bus of niet te dure paardenkoets) naar het eiland is wonderschoon! Je blik wordt de hele tijd getrokken naar het eiland met de grote abdij/kerk, maar ook de natuur eromheen, het strand, het grasland, het is zo mooi! Ik heb het meest genoten van de wandeling naar de berg en weer terug en een wandeling over het, toen nog droge, strand, maar de abdij en de wandeling door het dorp had ik ook niet willen missen. Het is zo bijzonder! Op de terugweg naar de camping nog even snel gekeken bij een Bretonse molen, om de rest van de avond lekker te relaxen.

Vrijdag was een dagje autorijden, richting Loire, waar ik vanaf zaterdag een weekje ga schilderen bij Art en Creation in Saint Berain. Vrijdagavond heb ik overnacht in Bourges . Ook weer een stad met een kathedraal. Hier geen grote lichtshow, maar de kathedraal en de omringende straatjes zijn wel mooi in het licht gezet. Heerlijk om na het eten als het donker is, nog even rond te wandelen en te genieten van al die mooie, oude vakwerkhuizen.

En zo zit al bijna mijn eerste vakantieweek erop. Morgen nog een tocht van 3 uurtjes. Ik twijfel of ik nog wat in Bourges blijf rondhangen of doorrijd naar Clermont-Ferrand. Je leest het in mijn vogende blogverslag.

Een gedachte over “Roadtrip en France deel 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s