Roadtrip…. vervolg

En dan … is het alweer 2 weken verder. 2 weken waarin ik rond het Lac Leman, ofwel het Meer van Genève, heb vertoefd. En waarin ik me heerlijk heb ontspannen, met mijn zus en 4-jarige nichtje Helle Mieke ben opgetrokken en weinig bijzonders heb gedaan. Vooral genieten!

Na mijn vertrek 2 weken geleden uit Bourge en Bresse ben ik naar het Parc des Oiseaux in Villars les Dombes gereden. In dat vogelpark was ik al eerder, maar het was een tweede bezoek waard. Er zijn meer dan 300 soorten vogels te zien en de vogelshow is indrukwekkend. Het park is ingedeeld per continent, dus je maakt een wereldreis in vogelvlucht. Ook deze keer heb ik me weer prima vermaakt in het park, ondanks regen, zon en hitte.

De dag erna ben ik naar Zwitserland gereden. Mijn zus woont in een klein stadje aan het Meer van Genève en het wordt langzamerhand traditie dat ik 1 augustus, Fête national Suisse, bij hen vier. Mijn tent had ik opgezet in Cully. Een leuke, kleine camping aan het Meer van Genève, niet te duur en op loopafstand van het stadje. De 1e augustus hebben we gezellig met zijn drieën gevierd en ’s avonds op de camping was er nog een mooi vuurwerk te zien, dit tot groot plezier van mijn nichtje Helle Mieke, die gezellig bij mij in de tent bleef slapen.

In de dagen erna heb ik lekker geluierd en ben ik met Helle Mieke naar Zoo et Piscine des Marécottes geweest. Deze kleine dierentuin met dieren uit de Alpen, zoals wolven, beren, marmotten, herten en gemzen, heeft ook een mooi zwembad. Heerlijk op een warme zomerdag. Leuk is dat je voor 2 Chf een zakje dierenvoer kan kopen om een aantal dieren, met name de hertachtige, te kunnen voeren. Entree is 16 Chf, kinderen tot 6 jaar gratis. Wij hebben samen een hele leuke middag gehad in dit park. De weg ernaartoe vond ik wel wat spannend, een niet te brede weg die behoorlijk stijgt, maar het was het waard!


Daarna ben ik nog een paar dagen met zus en nicht naar de Franse kant van het meer geweest. In Port de Sciez hebben we de tent opgezet (een nieuwe van de Decathlon, Black and fresh…je hoeft de tent alleen maar op te pompen!) op een leuke camping, La Renouillere. Eenvoudig, maar schoon en vlak bij het meer. Lekker luieren, zwemmen, uit eten, barbecuen, dus ontspanning! Na een paar dagen heb ik zus en nicht weggebracht. Zus moest werken en nicht ging een nachtje logeren bij haar peetoom en zijn ouders. Het was een regenachtige dag, die ik heb doorgebracht in Lausanne. Museumbezoek en een beetje winkelen zijn dan ideale bezigheden. 😀

De dag erna ben ik naar Yvoire gereden. Yvoire is een leuk middeleeuws stadje aan de Franse kant van het meer. Wel erg toeristisch. Met de boot naar Nyon om nichtje weer ‘in ontvangst’ te nemen. Leuk is dat je als je naar Nyon vaart, mooi zicht hebt op het Chateau de Nyon. Weer terug in Yvoire hebben we samen het stadje bekeken…. en elk toeristisch winkeltje. 😆😆 Na een lekker ijsje zijn we gaan winkelen voor het avondeten. ’s Avonds hebben we met zijn tweetjes voor de tent gegeten. Zalig om die kleine zo te zien genieten!

Daarna werd het regenachtig en heb ik de tent maar weer ingepakt en ben ik nog een paar dagen bij mijn zus gaan logeren. Ik ben een paar keer naar Montreux geweest waar de Biënnale 2017 van Montreux werd opgezet en van start ging. In Villeneuve kon je dit jaar voor het eerst gratis fietsen huren. Dat heb ik ook gedaan en vervolgens lekker langs het meer gefietst. Goede actie van de stad!

Ja, en nu zit ik op de camping in Beaune. Vandaag de stad bekeken en het beroemde Hotel Dieu bezocht. Het is 15 augustus en dat is een feestdag in Frankrijk. Maar in een toeristische stad draait bijna alles gewoon door, net als een gewone zondag. Morgen ga ik weer verder. Wel richting huis, maar misschien met nog ergens een tussenstop? Ik ben nu ruim 4 weken onderweg, maar blijf genieten!

4 gedachtes over “Roadtrip…. vervolg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s