Roadtrip … weer thuis

Ja … en dan is de vakantie weer voorbij. Nog een paar dagen thuis nagenieten van een heerlijke vakantie en dan mag ik weer aan het werk. In dit blog blik ik terug op de laatste 2 dagen van mijn ‘roadtrip’.

Vanuit Beaune vertrok ik woensdag aan het eind van de ochtend richting Verdun. Ik had gelezen op de website Frankrijk Puur dat er een mooie verlaten abdij tussen Metz en Verdun lag, Abbaye de l’Étanche. Die wilde ik wel zien! Helaas, nooit gezien. De weg ernaartoe bleek iets te lang verlaten …

Maar ondertussen was ik wel al diverse gedenktekens en een kerkhof met graven uit de Eerste Wereldoorlog gepasseerd. Ik besloot mijn reis voort te zetten naar Verdun. Ik vond het indrukwekkend om te zien hoe veel kerkhoven en gedenktekens ik onderweg tegenkwam. Alles goed onderhouden .

In Verdun heb ik ’s avonds nog wat rondgekeken. Ja, wat zal ik zeggen… het is een vervallen en een beetje verlaten, arme stad, niet echt mooi. Ik vond het prima om eens rond te lopen, maar ik zal er niet snel teruggaan. Ik heb er wel prima gegeten en geslapen.

Donderdag ben ik naar huis gereden. De routeplanners stuurden me niet naar de snelweg, maar over een prachtige route door bos en weilanden. Uiteindelijk kwam ik op de snelweg richting Brussel en Luik. Na een lunch in een regenachtig Bastogne ben ik naar huis gereden.

Ik kijk terug op een fantastische vakantie. Beginnend in het noordwesten van Frankrijk, dan naar het midden voor een cursus schilderen bij Art Et Creation, door naar Zwitserland en terug via het noordoosten van Frankrijk. Het noordwesten, Normandie en Bretagne, wil ik zeker verder gaan ontdekken. Misschien volgend jaar?

2 gedachtes over “Roadtrip … weer thuis

  1. Heb vandaag het hele verhaal nog eens gelezen. Mooie vakantie met ontzettend veel mooie en interessante dingen gelezen en gezien. Ik blijf jaloers . Geniet van de mooie herinneringen. Dank voor het delen met ons. Kusjes.

    Verstuurd vanaf mijn iPad

    Verstuurd vanaf mijn iPad >

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s