Bling Bling Baby

Zaterdagmiddag was ik met mijn moeder bij de opening van de nieuwe tentoonstelling Bling Bling Baby in Museum Hilversum. Een fototentoonstelling over dat wat we tegenwoordig als bling bling aanduiden. Heerlijke over-the-top foto’s van dat wat ‘we’ mooi, hip en chique vinden. Maar wat je ziet, is meestal geen enkelvoudige schoonheid, onder de oppervlakkige glans zit soms een diepere laag.

De tentoonstelling is vernoemd naar het nummer Bling bling van Baby Gangsta, dat gaat over vrouwen, dikke auto’s en zijn peperdure sieraden. Op de 3 verdiepingen van het museum hangen foto’s van verschillende internationale topfotografen. Op de foto’s zie je bijvoorbeeld een prachtige gebouw of een superchique cruiseschip, mooie vrouwen in prachtige omgevingen of bekende artiesten. Bij veel foto’s dacht ik, o mooi. Maar wanneer ik dan wat langer naar een foto keek, zag ik grappige details (de oogschaduw bij Jeff Koons en Michael Douglas) of de leegheid van een ruimte die je in eerste instantie als prachtig overkomt.

wp-image-1034065477
Ruud van Empel

wp-image-17016373

Wij hebben erg genoten van de expositie. Natuurlijk spreekt de ene foto meer aan dan de ander, maar over het geheel waren wij erg te spreken over wat we zagen. Het enige minpunt dat we konden noemen, is dat de meeste foto’s waren ingelijst in lijsten met spiegelend glas.

Ik vind deze expositie prima passen in deze tijd van Instagram en Facebook waar we graag naar mooie foto’s kijken of onze eigen mooie plaatjes plaatsen. Deze leuke fototentoonstelling is nog te zien is tot 15 oktober in Museum Hilversum.

8 gedachtes over “Bling Bling Baby

  1. Ja die schitteringen zijn vervelend, is wel iets aan te doen maar op canvas afdrukken is wel een stuk duurder. Hoewel ik meer fototentoonstellingen wil bezoeken is deze niet mijn smaak, hou dan ook niet van blingbling.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s