Open Studiodagen in Hilversum

Dit weekend (9 en 10 september) zijn er weer Open Studiodagen in Hilversum. Dat houdt in dat een aantal mediabedrijven de deuren opent en je binnen kan kijken in de studio’s. Voor veel mensen een leuk uitje. Voor mij was de openstelling van de TV-toren de grote attractie waarom ik richting Mediapark toog.

Vorig jaar had ik al licht jaloers gekeken naar de foto’s van bezoekers van de TV-toren, dus dit jaar was ik extra alert op berichten over de openstelling van de toren. Afgelopen week zag ik opeens het bericht op de sociale media verschijnen, dus ik was helemaal blij. Vooral toen bleek dat het vandaag (zaterdag) niet de hele dag zou regenen. Na de laatste regenbui ben ik op de fiets gestapt en naar het Medialpark gereden. Op het Mediapark is een wandelroute uitgezet die je langs allerlei studio’s en omroepen leidt en uiteindelijk ook naar de TV-toren. In de studio’s zie je de decors van een aantal bekende tv-programma’s. In het echt zien die er toch anders uit dan wanneer je ze op tv ziet. Ik heb dat al eerder gezien, maar ik vond het ook deze keer weer verrassend.

Daarnaast is er dit jaar ook veel aandacht voor drones en mobiele filmpjes, alles in het kader van de Dutch Media Week. Leuk hoor, maar vandaag lag daar niet mijn interesse. Ik wilde die TV-toren op! Om de toren op te mogen betaal je 5 euro, de opbrengst gaat naar Muziekids. Alleen dat is al bijna reden om morgen nog een keer de toren op te gaan. Maar de belangrijkste reden is dat het uitzicht op de toren fantastisch is. Je ziet Amsterdam, Almere, Utrecht en Amersfoort duidelijk liggen, maar je kan zelfs verder kijken. De zendmast in Lopik was zichtbaar, maar volgens sommigen was ook Lelystad zichtbaar en met helder weer ook Haarlem.

Ik heb genoten, vond het fantastisch om mijn woonomgeving van bovenaf te bekijken. Morgen is de toren ook weer open en zijn de verschillende studio’s ook weer te bezoeken. Beslist een aanrader!

5 gedachtes over “Open Studiodagen in Hilversum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s