Open Monumentendagen 2017

Dit weekend waren de Open Monumentendagen van 2017, wat betekent dat diverse gebouwen de deuren openen zodat je eens binnen kan kijken. Ik ben vandaag naar het Hilversumse Raadhuis geweest en daarna ben ik in het Smithuyserbosde toren Wolfsdreuvik gaan bekijken.

 

Het raadhuis, ontworpen door Dudok, is een van mijn lievelingsgebouwen in Hilversum. Natuurlijk ben ik er al vaker geweest, zowel voor bezichtiging alsook voor de zogenaamde burgerzaken. Maar ik was nog nooit in de toren geweest. Tijdens de Open Monumentendagen worden er kleine rondleidingen met torenbeklimmingen gegeven. De rondleiding werd gegeven door een enthousiaste mevrouw die zich graag liet verleiden om iets extra’s te vertellen over de 3 ruimtes waar we doorheen liepen, de trouwzaal, de burgerzaal en de raadzaal hebben we mogen bekijken en daarna de torenbeklimming. Ook al was het maar een kleine rondleiding, ik vond het erg leuk. Ik ga binnenkort zeker terug voor een grote rondleiding.

 

Daarna ben ik naar het Smithuyserbos gefietst. In dit bos dat eigendom is van de familie Bouvy staat een kleine toren, Wolfsdreuvik. De toren ligt verstopt tussen allerlei bomen en is niet makkelijk te vinden. Het was daarom fijn dat er nu bordjes in het bos stonden die de route aangaven. Over dit torentje doen allerlei verhalen de ronde, maar het simpele verhaal is dat meneer Bouvy de toren liet bouwen om zijn werkspullen in op te bergen en om een plek te hebben om te verblijven met minder goed weer. De huidige eigenaren vertelden over het verleden en heden van de toren en het onderhoud van het huis en bos. De toren heeft een opknapbeurt nodig, maar daar wordt aan gewerkt.

 

Onderweg kwam ik nog langs het terrrein van voormalig klooster de Monnikenberg. Daar heb ik nog een klein rondje gefietst en gezien dat het dak van het klooster werd opgeknapt.

Het was weer een leuke dag en de folder van de Monumentendag geeft genoeg inspiratie voor leuke uitjes de komende tijd.

 

Volg je mijn blog al? Dat kan makkelijk door te klikken op de knop VOLG onderaan deze pagina. Gewoon doen!

5 gedachtes over “Open Monumentendagen 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s