Review Saal Digital fotoboek

Net terug van vakantie zag ik op Facebook een advertentie van Saal Digital die bloggers en fotografen uitnodigde om een fotoboek te maken en daarover een review te schrijven. Ik heb nog nooit een fotoboek gemaakt, dit leek me een ideale gelegenheid om dat eens te doen. Ik heb me aangemeld en kreeg al vrij snel een code voor een waardebon. Het duurde even voordat ik de tijd had en nam om mijn boek samen te stellen, maar vlak voor de herfstvakantie kon ik eindelijk mijn eerste eigen fotoboek in handen houden en dat was zeker geen teleurstelling. Ik heb een prachtig album met mijn mooiste foto’s van de afgelopen zomer.  20171021_224643.jpg

Hoewel ik dus een leek ben op het gebied van fotoboeken maken, durf ik toch wel een paar opmerkingen te maken over het product. Om het fotoboek te maken, moest ik een programma downloaden op mijn computer. Er is wel een app voor de tablet, maar daarmee kan je geen fotoalbum maken. Nadat het programma gedownload was, begon het samenstellen.

De eerste stappen waren heel simpel. Je kiest voor het product en je kiest de grootte en de vorm van de pagina, je geeft aan of je kiest voor mat of glanzend en je kiest een buitenkant. Daarna start het vullen van het album. Dat vullen vond ik ingewikkelder. Al mijn foto’s staan online en op mijn computer staat er nauwelijks een foto opgeslagen. Het is echter niet mogelijk om verbinding te maken met een externe opslag. Dus ik moest eerst alle foto’s die ik in het album wilde, opslaan op mijn computer. Een tip is om ze dan bij elkaar in één map te zetten. 20171021_224700.jpg

Een voor een voeg je de foto’s toe aan het album. Het duurde even voordat ik doorhad hoe je de foto’s op de pagina kon rangschikken en op sommige pagina’s bleef ik dat lastig vinden. Maar dat is misschien ook mijn onwennigheid met dit soort programma’s. Het lukte mij ook niet om pagina’s een andere volgorde te geven. Omdat ik aanvankelijk te weinig foto’s had klaargezet, heb ik later nog foto’s toegevoegd, maar het lukte me niet om die weer tussen de andere pagina’s te zetten. Het is wel heel eenvoudig om extra pagina’s aan het album toe te voegen of weer te verwijderen. Ik heb weinig geëxperimenteerd met extra’s als kleuren, plaatjes of teksten. Enerzijds omdat ik hou van een strak album, anderzijds omdat ik ook wat bang was wat dat zou doen met de indeling van het album. Achteraf vind ik het jammer dat ik dat toch niet uitgeprobeerd heb.  20171021_224625.jpg

Toen alle pagina’s gevuld waren, was het uploaden en controleren eigenlijk weer heel simpel. Ook het invullen van gegevens en betalen was makkelijk. Ik kreeg gelijk bericht dat alles was ontvangen en vervolgens werd ik keurig op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn bestelling. Ondanks dat het boek in Duitsland wordt gemaakt en van daaruit wordt verstuurd, had ik het boek binnen een week in huis. En het is een prachtig fotoboek geworden, waar ik met veel plezier in blader. Deze zomer heb ik een aantal mooie foto’s gemaakt en het is leuk om die nu samen in een boek te hebben.

Saal Digital bedankt voor het mooie album!  20171021_224608.jpg

4 gedachtes over “Review Saal Digital fotoboek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s