Naar Venetië

In de herfstvakantie ben ik met 4 vriendinnen naar Venetië geweest. Een van de vriendinnen, Carla Rump, exposeert dit jaar op de Biennale van Venetië. Een goede reden om met elkaar op reis te gaan en haar beelden te bekijken in het Palazzo Michiel en te genieten van deze prachtige en bijzondere Italiaanse stad.

We vlogen met Easyjet op donderdagavond naar Venetië en tegen middernacht landden mijn vriendinnen en ik op Marco Polo Termini. Met een watertaxi werden we in de dichte mist naar het eiland San Erasmo gebracht, waar we in hotel Il Lato Azurro verbleven. Een eenvoudig hotel, maar het verblijf was super. Vriendelijk en behulpzaam personeel, een prima ontbijt en goede bedden. Meer heb je eigenlijk niet nodig in Venetië.

Gedurende 4 dagen hebben we de stad bekeken en genoten van het Venetiaanse leven en een paar mooie exposities. Wat een heerlijke stad! Er is voldoende te zien en te doen. Zalig is dat er geen auto’s zijn of ander gemotoriseerd verkeer door de stad rijdt. Er zijn alleen boten, gondels en wandelaars. Dat zorgt voor een heerlijke rust op de meeste plekken. Natuurlijk zijn er veel toeristen in de stad, maar buiten de route tussen de Rialto-brug en het San Marco-plein en een enkele andere plek is het nergens echt heel druk.

Je kan uitgebreid winkelen in hele dure, maar ook in hele goedkope winkels. Maar zelf vond ik het veel leuker om door de stad te dwalen en naar mooie exposities of andere mooie plekken te gaan. De stad ademt geschiedenis. Al die kleine steegjes met rare bochtjes en overal water en grachten, het is volop genieten. Je kan er zalig eten voor vrij normale prijzen, maar natuurlijk kan je ook een keer uit de bocht vliegen door bijvoorbeeld op het San Marco-plein een kopje koffie te gaan drinken.

Het is ook leuk om de eilanden Murano (bekend van het glasblazen) of Burano (hier zie je allemaal gekleurde huisjes) te bezoeken of een van de andere eilanden. 4 dagen is te kort om alles te zien wat deze prachtige stad te bieden heeft, maar genoeg om uitgebreid te genieten. Ik ga beslist nog een keer naar deze heerlijke stad.

5 gedachtes over “Naar Venetië

  1. Hé Paulien, als je nog een keer gaat, ga ik weer mee! Lekker ‘s nachts verdwalen in een watertaxi, van 14 tot 18 uur ‘lunchen’ en uren rondjes lopen door al die mooie kleine steegjes van Venetië, onder de waslijnen door …

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s