Museum Voorlinden

Veel mensen hebben wel eens een foto gezien van het ‘zwembad’ van museum Voorlinden, zo ook ik. Onlangs zag ik foto’s van nieuwe exposities van Michael Johansson en het kunstenaarsechtpaar Shio Kusaka en Jonas Wood. Dat zag er zo leuk uit, dat ik afgelopen vrijdag besloot in de auto te stappen en naar Wassenaar af te reizen. Daar heb ik geen spijt van, wat een leuk museum!

Het was prachtig weer en het was een plezier om naar Wassenaar te rijden, de natuur is prachtig en onderweg was er genoeg te zien. Museum Voorlinden ligt in een groot park en daar is het plezierig wandelen. Ik kwam rond het middaguur aan en ben eerst gaan lunchen in het restaurant. Het was erg druk en ik zat me af te vragen of dat allemaal museumbezoekers waren. Onderweg naar het restaurant had ik al de iglo van koelboxen van Michael Johansson bewonderd en een blik geworpen op de mooie natuur rondom het museum.

Na de lunch liep ik het museum in en mijn blik werd gelijk getrokken door het grote raam tegenover de ingang, het lijkt wel een schilderij. Het museum is een groot, modern strak gebouw, maar de grote ramen waardoor je steeds de mooie omgeving ziet, maken het een fijn gebouw. Er zijn naast de vaste collectie momenteel drie exposities, behalve de 2 bovengenoemde is er ook nog de expositie De tussentijd, waarin ‘ de kijker wordt uitgenodigd om te vertragen, tot stilstand te komen en voor een moment de kloktijd te vergeten’.

Ik vond het echt heerlijk om door dit museum te lopen. De kleurrijke, vrolijke kunst van Shio Kusaka en Jonas Wood sprak me erg aan, vooral de schilderijen van Jonas Wood, die erg van deze tijd zijn. De installaties van Michael Johansson zijn fascinerend. Grote vierkanten objecten zijn opgebouwd uit allerlei verschillende voorwerpen, zoals televisies, radio’s en dozen. Er is ook een grote witte muur met voorwerpen bijeengebracht door de medewerkers van museum Voorlinden. Je blijft kijken en je blijft nieuwe dingen zien. Maar ook de verschillende kunstenaars van de expositie Tussentijd verrassen en intrigeren. En dan natuurlijk het zwembad, de minilift, het grote zonnebadende echtpaar, ik merkte dat ik met een grote glimlach door het museum liep. De kunst is licht, maar niet lichtzinnig.

Na het museumbezoek ben ik nog door het park gelopen. Het was zonnig en de herfstkleuren leken wel goud. De ondergaande zon maakte er helemaal een plaatje van. Ik heb een fantastische dag gehad, museum Voorlinden heeft er een fan bij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s