Kerstmarkt in Zwitserland

Wat een weekendje kerstmarkten in Zwitserland moest worden, werd een kleine week Zwitserland. Oorzaak? Niet het weer in Zwitserland, maar de enorme sneeuwval in Nederland zorgde ervoor dat ik niet kon terugvliegen na een zalig weekend bij mijn zus en nichtje. ‘Helaas’ moest ik 4 dagen langer genieten van glühwein en kerstmarkten. Life is a bitch 😀😉

Al een paar jaar ga ik in december een weekend naar mijn zus in Zwitserland. Elke stad en dorp lijkt wel een een kerstactiviteit te organiseren. De kerstmarkt in Montreux wordt elk jaar door veel mensen bezocht en dat is goed te begrijpen. Het is echt leuk om te wandelen over de vrolijk versierde boulevard, genieten van rode en witte glühwein en zalige kaasfondue of andere lekkere Zwitserse gerechten. En natuurlijk een beetje kijken naar alle leuke kraampjes met leuke spulletjes. Een, met zijn arrenslee door de lucht vliegende, kerstman maakt het feest compleet! Je schijnt nog naar een kerstmandorp te kunnen met een treintje, maar dat heb ik nog steeds niet gedaan.

Naast Montreux ligt Vevey en ook daar zijn we geweest. Op een gezellig pleintje met veel kerstbomen kan je gezellig wat drinken en een zelf gegrilde worst eten en langs de boulevard stond een mooi verlichte wandeltunnel. Door het stadje rijdt een gratis treintje. Iets kleinschaliger dan Montreux, maar ook erg leuk!

Wachtend op de dag dat ik terug kon vliegen, ben ik lekker gaan wandelen en heb ik Chateau de Chillon bezocht. Dit Chateau is een echte toeristische hotspot in de regio, dagelijks komen hier bussen vol mensen om dit oude kasteel te bekijken. Het is leuk om de route door het kasteel te lopen, van kerker tot uitzichttoren. Toch viel het kasteel me tegen en ik weet niet zo goed waarom. Misschien komt het door de inrichting, die mij te weinig een beeld geeft van hoe men hier vroeger leefde. Je loopt van ruimte naar ruimte, er is voldoende uitleg, maar het ging voor mij niet voldoende leven.

Op de dag dat ik eindelijk kon terugvliegen ben ik in Genève naar het Mamco, Museum voor moderne kunst, geweest. Een bijzonder museum in een oude fabriek. De kunst was niet helemaal my cup of tea, maar het gebouw vond ik fantastisch.  Ook Genève was helemaal in kerstsfeer, met prachtige etalages bij Hermes, Cartier en andere sjieke winkels. Zalig om daar langs te mogen wandelen. Donderdagavond vloog ik na 4 dagen wachten uiteindelijk nog naar huis. Een weekendje weg werd een week weg.

7 gedachtes over “Kerstmarkt in Zwitserland

  1. Wat een pech zeg! 😉 Heb jij dat! Sneeuwt het eindelijk eens in Nederland ben je er niet.

    Wat te gek zeg, Zwitserland! Ze weten wel van uitpakken zo te zien. Prachtig. Jammer dat het kasteel tegenviel. Van de buitenkant belooft het heel wat!

    Fijne dagen!
    Jeanine.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s