Wandeltag 2018

Vorig jaar introduceerde Vera van Vera wandelt de wandeltag. Een lijst met vragen over waarom, waar en wanneer je wandelt. Begin januari kwam de wandeltag 2018. Ik vind het leuk om ook deze vragen van Vera te beantwoorden.

Welke wandeluitdaging ga je aan voor 2018? Mijn uitdaging voor 2018 is dat ik weer met gemak wandelingen van 15 tot 20 kilometer kan lopen. Ik merk dat ik de afgelopen jaren weinig ‘echt’ heb gewandeld. Als ik wandel, merk ik dat ik na een kilometer of 8, 9 het eigenlijk wel gehad heb. Dat wil ik verbeteren. Ik ben dit jaar begonnen met een aantal kortere wandelingen, bij Loenen, bij Kinderdijk en wandelingen in de buurt van Hilversum. En het idee is dat ik zo langzaamaan weer steeds makkelijker steeds langere afstanden loop.

Met wie ga je wandelen in 2018? Ik wandel vaak alleen, maar wellicht ga ik weer op zoek naar een wandelclub. Samen wandelen is ook erg gezellig!

Waar doe je je wandelinspiratie op in 2018? Op Instagram, Facebook en in verschillende blogs, maar ook in tijdschriften zie ik vaak mooie foto’s van gebieden die ik nog niet ken. Op de website van het Utrechts Landschap zie ik ook vaak leuke wandelingen.

Wat is je eerste wandelaankoop voor 2018? Behalve wandelschoenen en -sokken heb ik eigenlijk geen wandelspullen. Ik zou ook eigenlijk niet zo goed weten wat je verder nodig zou hebben. Dus voorlopig wordt er niets gekocht, denk ik.

Welk wandelgebied wil je zeker niet overslaan in 2018? Ik wil dit jaar weer een keer naar de mooie blauwe hyacinten in het Hallerbos in België. Ik ben er de afgelopen jaren al een paar keer geweest en het is er zo mooi! Ik verheug me daar nu alweer op. Maar natuurlijk zal ik vooral wandelen rondom Hilversum. Vlakbij huis is er meer dan genoeg te wandelen.

Welke wandeling staat hoog op je to do lijstje in 2018? De Blauwe Kamer staat hoog op mijn lijstje. Ook wil ik dit jaar weer eens naar de Oostvaardersplassen.

Met welke wandelgids ga je absoluut op pad in 2018? Ik heb wat oude wandelgidsen, maar eigenlijk wandel ik niet vaak met wandelgidsen. Maar wie weet wat ik dit jaar tegenkom.

Aan welk wandelevenement ga je meedoen in 2018? Uh… wandelevenement? Ik zie mezelf niet zo gauw deelnemen aan zoiets. Voorlopig heb ik nog niet de conditie, maar het trekt me ook niet zo.

Welke wandeling ga je nogmaals lopen in 2018? Op deze vraag heb ik hierboven al antwoord gegeven. Het Belgische Hallerbos staat weer op het wensenlijstje.

Ga je op wandelreis in 2018? Vroeger ging ik regelmatig op wandelweekend, dat vond ik erg gezellig. Tegenwoordig zijn al mijn reizen eigenlijk een beetje wandelreizen. Een stedentrip is een aantal dagen door een stad wandelen, maar op andere locaties wandel ik ook graag. Ik ben niet zo enthousiast over bergwandelingen. Dat klimmen maakt me niet blij, maar moe… 😀😀

10 gedachtes over “Wandeltag 2018

  1. O, het is nog onder Brussel, dat wordt me te ver weg vanuit Amersfoort. Maar toch bedankt voor de mooie plaatjes.
    fijne wandelingen gewenst, Stien

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s