Reünie in Antwerpen, sneeuwklokjes in De Bilt en nog meer

De afgelopen week heb ik leuke dingen gedaan, heerlijk om op terug te kijken. Ik ben veel onderweg geweest en heb veel gezien. Museumbezoek, film, wandelen en natuurlijk fotograferen, ik heb weinig stilgezeten.

Vorige week zaterdag heb ik in Museum Hilversum de expositie van World Press Photo bekeken. Het was het laatste weekend van de tentoonstelling, dus ik was net op tijd. Meestal word ik heel verdrietig van deze journalistieke foto’s, maar dit keer waren er ook veel mooie natuur- en reportagefoto’s. Dat maakte de expo minder zwaar. Daarnaast bekeek ik ook de portretten die Veronique Jansen maakte voor de projectexpositie I will not be shamed. Het zeer actuele onderwerp Slutshaming wordt hier ter sprake gebracht. Prachtige portretten van mooie, trotse meiden.

Op zondag reed ik met 2 vriendinnen naar Antwerpen waar een klasgenootje van vroeger woont. We zaten met zijn vieren op de kleuterschool en de eerste klassen van de lagere school. Dat werd dus een dagje lekker bijkletsen en lachen en ondertussen een beetje sightseeing. We liepen door de wijk Zurenborg waar prachtige artnouveau-stijl  huizen staan en gingen vervolgens verder met de tram naar het MAS – Museum aan de Stroom. We hebben vooral genoten van het indrukwekkende gebouw en uitzicht en de gratis toegankelijke exposities. Daarna hebben we de dag afgesloten bij foodmarket Mercado. Deze leuke foodmarket zit in het oude Postgebouw van Antwerpen. Van buiten een wat saai gebouw, maar aan de binnenkant helemaal hip! Het was een hele gezellige dag met veel tripjes langs memory lane.

Donderdagavond ging ik met een vriendin naar de film Call me by your name. De sfeer van Italië in de zomer, het gevoel van de jaren 80, een bijzondere familie en een ontdekkingstocht van een jonge man. Heerlijk traag je laten meenemen in het verhaal, compleet met bermuda’s, transistorradio’s en bijbehorende muziek. Een aanrader. Bekijk hier de trailer.

Dit weekend bekeek ik de sneeuwklokjes en heel veel vogeltjes op landgoed Oostbroek. Een klein natuurgebied tussen Utrecht en De Bilt. Mooi, maar jammer dat je de hele tijd de drukke snelweg hoort. Gisteren reed ik naar Weesp en bekeek 2 forten en 2 molens. Ik overwon mijn hoogtevrees door de trappen van molen De Vriendschap te beklimmen en te genieten van het mooie uitzicht.

Vanmiddag, zondag 4 februari, mocht ik bij de opening van de expositie Canon Zilveren Camera 2017 zijn. Deze expositie is de komende maanden in museum Hilversum te zien en is zeker de moeite waard. Je ziet veel mooie en interessante foto’s uit het nieuws van afgelopen jaar. De serie van de winnaar van de Zilveren Camera, Chris Keulen, is indrukwekkend mooi en moet je echt gezien hebben! Er is ook een buitenexpositie. In het centrum van Hilversum hangen een aantal foto’s.

Ondertussen ben ik druk met werk, 2 fotocursussen, nog een beetje keramiek, maar … kan ik ook nog heerlijk NIKSEN. Life is wonderful!

4 gedachtes over “Reünie in Antwerpen, sneeuwklokjes in De Bilt en nog meer

  1. Wow, wat een vol programma! De sneeuwklokjes zijn mooi. De film heb ik niet gezien, maar ik heb het boek al jaren geleden gelezen en de sfeer die jij beschrijft herinner ik me nog goed.
    GRoetjes, van Stien

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s