Genieten van Impressionism & Beyond

Follow my blog with Bloglovin

Afgelopen vrijdag wandelde ik over de hei van Hilversum naar het Singer in Laren om daar de nieuwe tentoonstelling Impressionism & Beyond te bezoeken. Het was lekker wandelweer, ondanks de grauwe lucht, maar het was nog wel fris. Dus na een uurtje wandelen was het goed om weer op te warmen in het museum met een kopje koffie.

Het was druk in het Singer, deze bijzondere tentoonstelling trekt duidelijk veel mensen. En natuurlijk is de onlangs ontdekte tekening van Van Gogh ook een goede publiekstrekker. Wat ik fijn vind, is dat je in het Singer altijd een gratis audiotour mee kan krijgen. Ik vind het prettig dat ik niet steeds hoef te lezen wat er aan informatie wordt gegeven, maar gewoon lekker kan kijken en luisteren.

Het is genieten van allemaal prachtige werken van grote en bekende, maar ook wat minder bekende meesters. Alle schilderijen komen uit de collectie van het verzamelaarsechtpaar Van Vlissingen-de Pourtal├Ęs. Deze mensen hebben duidelijk gevoel voor kunst. En wat moet het heerlijk zijn als je dan zulke mooie werken niet alleen kan kopen, maar ook anderen kan laten meegenieten van al dat moois, zoals op deze tentoonstelling! Je ziet werken van bijvoorbeeld Degas, Renoir, Matisse, Sluijter en natuurlijk Van Gogh. Mooie, geen ingewikkelde kunst en fijn om naar te kijken. Overigens, de tekening van Van Gogh vond ik niet spectaculair. Het is een studie en geen mooi, kleurig schilderij. Wel een mooie tekening. Ik doe het hem niet na! ­čśÇ

Naast deze tentoonstelling is er ook nog een solotentoonstelling van Nederlands eerste kubist Lodewijk Schelfhout. Mooie schilderijen, maar ik merkte dat ik op een gegeven moment ‘verzadigd’ was. Het is best veel wat je allemaal te zien krijgt. Maar gewoon een beetje langs de schilderijen wandelen, kan natuurlijk ook.

Al met al had ik weer een fijne middag in het Singer en vind ik deze expositie zeker een aanrader. Deze tentoonstelling is nog tot 6 mei te zien.

3 gedachtes over “Genieten van Impressionism & Beyond

  1. Hoi Pauline, mooie tentoonstelling. En hierbij neem ik me voor om toch ook eens foto’s te maken in een museum.Doe ik eigenlijk nooit; ik vergeet het gewoon al sik aan het kijken ben.
    Fijn weekend Stien

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s