Op weg naar Valencia!

Eindelijk is het zover! De vakantie waar ik zolang naar heb uitgekeken is begonnen. Gisterenavond heb ik met mijn ouders vast mijn verjaardag gevierd. Ik ben alweer 53 jaar en vandaag op mijn verjaardag ga ik heerlijk op vakantie. Naar Valencia dus!

Vanmorgen kon ik rustig aan doen, en dat is een fijne start. Rustig ontbijten en alle leuke verjaardagsappjes ontvangen en beantwoorden. Ondanks dat ik mijn verjaardag niet echt vier, voel ik me toch jarig. Het zonnetje schijnt, de koffer is gepakt, het huis is aan kant. Iets na 11 uur vertrek ik naar Schiphol. Valencia, here I come! Op de luchthaven gaat het vlot, nog even een tijdschrift en een koffie halen en I am ready to take off! In het vliegtuig word ik toegezongen door een stewardess en krijg ik een schattig flesje bubbels. Hoe leuk is dat!

In Valencia is het niet moeilijk om de juiste metro te vinden, mede dankzij Google Maps en na een uurtje zit ik op mijn hotelkamer… En ook daar weer de felicitaties, dit keer met een aantal chocolaatjes. Koffer uitpakken, instaleren, appjes lezen (ik ben tenslotte jarig) en vervolgens aan de wandel. De dame van de receptie wees me de kant op waar ’s avonds vuurwerk zou zijn (niet gezien helaas) en ik ben gaan lopen. Omdat ik had ontdekt dat ik niet ver ben van het Parc Gulliver, een park dat is aangelegd in een oude rivierbedding, ben ik daarnaartoe gelopen. Wat ik nog niet had gezien, was dat dat tegen het Ciutat des Arts i les Ciencies aan ligt, ofwel de stad van de kunst en wetenschap. Deze hypermoderne wijk is een van de toeristische mustsee’s van de stad. ’s Avonds is het een sprookje. Ik ben benieuwd hoe het er overdag uitziet.

Vlakbij is winkelcentrum Aqua, ook al zo’n modern gebouw. In dit gebouw huizen behalve veel bekende winkels, ook flink wat restaurants. Ook al was het niet helemaal wat ik in gedachte had toen ik naar Spanje afreisde, ik had ondertussen zo’n honger dat ik pizzeria Piemonte op de derde verdieping toch maar binnenstapte. Geen slechte keus, de gekozen pizza was echt lekker.

Weer terug in mijn hotel zie ik op mijn telefoon dat ik vandaag ruim 15 kilometer heb gelopen. Een lekker begin van de vakantie, maar morgen toch maar kijken of ik ook op een andere manier deze stad kan verkennen. Wordt vervolgd!

6 gedachtes over “Op weg naar Valencia!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s