Uit eten in Valencia

Voor mij is het leukste aan eten op vakantie de verrassing omdat je niet precies weet wat je gaat krijgen. Zo lunchte ik afgelopen week in een leuk restaurant, Don Pelayo, net buiten de toeristenzone van Valencia. De obers waren buitengewoon charmant, maar spraken alleen Spaans. Ik kreeg bier… had ik dat besteld? Geen dessert, maar gelukkig wel koffie. Blijkbaar had ik nee gezegd op de vraag of ik een dessert wilde. Geen ramp, want ik had wel heel lekker geluncht voor maar een paar centen op een steenworp afstand van de stad van kunsten en wetenschappen in Valencia. Om me heen mensen die in de buurt werken of wonen en snel even lunchen bij Don Pelayo.

Het is tegenwoordig eigenlijk geen kunst meer om lekker te eten in een onbekende stad in een vreemd land. We googlen, kijken op Tripadvisor en lezen blogs over onze vakantiebestemmingen, het kan bijna niet mis meer gaan. Maar wat vind ik het toch leuk om restaurants en cafés binnen te gaan die nog niet op het internet vermeld staan of waarvan de laatste vermelding uit 2014 is. Op aanraden van de receptionist van mijn hotel kwam ik bij Tapis, een cerverzeria om de hoek van het hotel. Ook hier, weinig Engels, maar een supervriendelijke bediening, lekkere wijn en goed eten. Op mijn laatste avond in Valencia ben ik er zelfs teruggegaan.

Een keer de verkeerde straat inlopen, bracht me bij 7 Barra Pintxos Y Tapas. Om me heen vooral Spaanse klanten en 3 Aziatische studenten. Lekker eten, beleefde en nette bediening en dat is waar ik van hou. Het hoeft voor mij niet fancy of hip te zijn, als het maar lekker is en een welwillende meneer of mevrouw die bedient. En dat was het allemaal bij 7 Pintxos Y Tapas!

Overigens vond ik het ook heel leuk om wat te drinken en te eten in de foodhall Mercado Colon. Allemaal leuke kleine cafeetjes, je zoekt gewoon uit waar je zin in hebt. Ik dronk echt héérlijke sangria bij Mi Cub en at er smakelijke croquetas en manchegokaas. Heel veel Spanjaarden om me heen, dus ik kon even kijken wat zij op hun bordje hadden.

En dan heb ik het nog niet gehad over de vele leuke koffiebarretjes met heerlijk uitziende taarten en lekkernijen. Behalve tapas en pinxtos, zijn ze in Valencia ook gek op zoet. Conclusie: in Valencia is er genoeg lekkers te vinden!

3 gedachtes over “Uit eten in Valencia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s