Eindelijk lente!

Het heeft even geduurd, maar dan is het ook eindelijk lekker lenteweer. Oké, vorige week zat ik ook al op een vol terras in de zon, maar toen nog wel met winterjas aan. Maar afgelopen weekend, het tweede weekend van april, konden we weer zonder jas naar buiten! Tijd voor een lekker fietstochtje!

Op zaterdag en zondag ben ik door de omgeving gefietst. Zaterdag ben ik bij Hoeve Ravenstein langsgefietst, waar in de lente altijd jonge dieren zijn. Bij het naastgelegen kasteel Groeneveld stonden nog wat narcissen en blauwe druifjes in de tuin.

Op zondag heb ik een zelfbedachte molentocht gefietst. Bij Tienhoven staat een molen, maar ik had op internet ook gezien dat er bij Oud Zuilen twee molens stonden. Die kant op fietsen heb ik eigenlijk nooit eerder gedaan, maar het was verrassend leuk. Onderweg kwam ik langs Fort Maarsseveen, waar volgens het bord bij de ingang een cultuur cantine gevestigd zit. Je kan er lekker wat drinken, maar er zijn ook andere activiteiten in het fort, zoals exposities en optredens. Zondagmiddag was er op het terras ook een live-optreden van een band met fijne muziek. Ik heb lekker in de zon gezeten en genoten van de muziek. Heerlijk relaxed!

Na een biertje te hebben gedronken, ben ik verder gegaan en heb ik het molen- en sluizencomplex Oud-Zuylen gevonden. De molens zijn van het Utrechts Landschap Hele mooie molens in een mooie omgeving. Op de terugweg naar huis kwam ik ook nog een molen tegen in Westbroek, De Kraai. De enige graanmolen van de dag, want de andere 3 molens zijn poldermolens.

Het was echt een heerlijk weekend en ik kijk uit naar het volgende weekend met lekker zomers weer!

Follow my blog with Bloglovin

7 gedachtes over “Eindelijk lente!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s