Oostvaardersplassen en Museum PIT in Almere

Vrijdagavond 13 april ging ik naar het PIT veiligheidsmuseum in Almere. Een paar weken geleden kreeg ik een mail waarmee ik me kon inschrijven voor een Museumkaartmatch-avond. Ik had niet veel keus en kon alleen maar kiezen voor dit veiligheidsmuseum in Almere. Niet mijn eerste keus, maar zo’n avond leek me wel weer heel grappig. Ik was dus ontzettend benieuwd wat ik zou meemaken. Ik besloot dat ik het museumbezoek wilde combineren met een bezoek aan de Oostvaardersplassen in de middag.

Na de lunch vertrok ik richting Oostvaardersplassen. Een paar jaar geleden heb ik daar een keer gewandeld en ik wilde heel graag weer een keer ernaartoe. Ik koos ervoor om naar het Buitencentrum Oostvaardersplassen bij Lelystad te rijden. Onderweg passeerde ik tulpenvelden, waar de meeste tulpen nog onder het plastic stonden. Tijd voor een fotomomentje! 🌷🌷

Vrij snel daarna reed ik het natuurgebied in en kwam ik langs een gebied waar allemaal konikpaarden stonden. Meerdere mensen hadden hun auto aan de kant van de weg gezet en dat heb ik ook gedaan. Gewapend met mijn fototoestel ben ik het gebied ingelopen waar niet alleen tientallen paarden stonden met enkele veulens, maar waar ook honderden ganzen (gok ik) en andere vogels zaten. Ik heb daar een tijdje rondgelopen en genoten van de prachtige natuur en het milde weer.

Vervolgens ben ik naar het Buitencentrum gereden. In het Buitencentrum zit een mooie winkel van Staatsbosbeheer, een infocentrum en er is een mooie horecagelegenheid met een prachtig terras. Na een kop thee met lekker appelgebak heb ik nog een stukje rondgewandeld buiten. Het is daar echt mooi, het uitzicht over de plassen, de vele vogels die rondvliegen en fluiten, zalig!

Tegen vijf uur ben ik naar Almere gereden en het Stadshart ingelopen om nog wat te eten voordat ik naar het PIT zou gaan. Bij een soort zelfbedieningspizzeria heb ik gegeten. Het was er behoorlijk druk en dat begrijp ik wel, want het eten was echt lekker. Vervolgens ben ik naar het museum gelopen.

In het museum werd ik vriendelijk ontvangen met een glaasje prosecco en kwam ik in gesprek met andere mensen die ook naar deze Museumkaartmatch-avond waren gekomen. Een aantal enthousiaste vrijwilligers (?) leidden ons rond en hadden er duidelijk lol in om te vertellen wat er allemaal te zien was. Aanvankelijk liep ik mee met een meneer die zelf jaren bij de brandweer in Amsterdam had gewerkt. Hij sprak nog steeds enthousiast over zijn vroegere werk en drukte ons op het hart om ook jaarlijks thuis een brandoefening te doen, net zoals op je werk.

Het museum deed me denken aan het Militair Museum in Soesterberg, je ziet er allerlei politie-, brandweerauto’s en ambulances. Verder zie je de kleding en ander attributen van de diverse diensten door de jaren heen. Ik vond het best leuk om dit museum eens een keer bezocht te hebben, maar ik denk dat kinderen en mannen dit museum leuker vinden. Voor wat oudere kinderen is het echt superleuk, want er is veel te doen en te beleven. Zo kan je zelf een misdaad oplossen en ‘brandjes’ blussen.

Tegen negen uur reed ik weer naar huis. Ik kijk terug op een heerlijke dag. Lekker gewandeld en leuke dingen gezien, wat wil een mens nog meer?!

Follow my blog with Bloglovin

2 gedachtes over “Oostvaardersplassen en Museum PIT in Almere

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s