Wandelen tussen Bussum en Hilversum

Na bijna een jaar liep ik weer een keer mee met mijn wandelclubje. Dat vond ik best spannend, want ik had al die tijd ook weinig ‘echte’ wandelingen gemaakt. Maar omdat deze wandeling zo dicht bij huis was, leek het me een goed idee om het weer een keer te proberen. Het werd een heerlijke dag.

We begonnen om 11.00 uur bij station Bussum-Zuid. We staken de weg over en liepen via het parkje naar de Lange Heul. Vrij snel bereikten we de Bussumerheide. Gezellig kletsend liepen we de hei op. Het was fijn wandelweer, dus dat beloofde veel goeds. Het hoofdpad konden we snel verlaten en we begonnen aan de oversteek van de heide in de richting van de Westerheide.

De krentenbomen staan op uitkomen en ook aan de andere bomen zie je dat de lente echt gestart is. In de verte zien we de tv-toren van Hilversum, de toren van de Vituskerk en, volgens mij, de toren van het Hilversumse raadhuis. Er is genoeg te zien, alleen zien we nog geen runderen of schapen. Dat wordt later op de dag ruimschoots goed gemaakt.

Na een tijdje komen we bij La Place, maar we lopen verder. Midden op de Zuiderheide zit ’t Bluk en daar willen we de koffiepauze houden. We steken de weg over en bereiken snel de derde heide van deze dag. We passeren de grafheuvels en lopen verder, terwijl we in de verte al de zandvlaktes zien.

Na zo’n 2 uur wandelen, strijken we neer op het fijne terras van ’t Bluk. Er gaan net een paar mensen weg, dus we hebben gelijk een tafeltje. We drinken onze koffie en genieten van de zon en het uitzicht. Na de koffie gaan we verder en we besluiten een extra rondje rond het Laarder Wasmeer te lopen. Gelukkig, want al vrij snel zien we de schaapskudde met lammetjes. Op de Facebookpagina van het Goois Natuurreservaat las ik dat de kudde 260 lammetjes telt. Wij hadden het gevoel dat niet alle 260 lammetjes mee waren. Maar wat is het een mooi gezicht al die schapen en lammeren op de heide!

Na de kudde uitgebreid gefotografeerd te hebben, vervolgen we het rondje om het Wasmeer. We zien Schotse Hooglanders en in de verte zwarte runderen (Galloways?) en geitjes. Ook de nodige vogels ‘spotten’ we. We herkennen alleen de reiger. 😀

Na het rondje Wasmeer gaan we via de Zuiderheide weer richting Westerheide. Waar we eerst aan de kant van Laren liepen, lopen we nu langs de rand van Hilversum. Al vrij snel steken we de weg weer over en langs de dagcamping komen we weer op de hei. Het begint licht te regenen, maar we laten ons niet kennen. We stappen wel door, zeker als het wat harder begint regenen. Niet veel later lopen we weer op de Bussumerheide. We hebben het goede pad gekozen, want voor we het weten naderen we de eerste huizen van Bussum weer. Mijn benen zijn er blij mee! Na zo’n 18 kilometer gelopen te hebben, staan we om 16.30 uur weer op station Bussum-Zuid, waar we al snel ieder onze eigen trein en auto kunnen pakken om naar huis te gaan. Het was een heerlijke dag en ik ben blij dat ik eigenlijk vrij makkelijk weer een ‘echte’ wandeling heb gelopen. Ik zal best wat spierpijn hebben morgen, maar dat mag de pret niet drukken. Wandelen, ik kan het nog steeds!

20180415_144910-PANO.jpg

9 gedachtes over “Wandelen tussen Bussum en Hilversum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s