De maand april!

Als april begint, is de lente echt van start gegaan. April stond  dit jaar voor mij in het teken van de (naderende) meivakantie vanaf 21 april en waar ik ontzettend zin in had, en natuurlijk de ontwakende natuur! Bloesems, bomen die aan het begin van de maand nog kaal waren en binnen een week (die hele warme) opeens vol in het blad zaten. Het frisse groen en alle voorjaarsbloeiers maakten april voor mij een fantastische fotomaand. Bekijk mijn maandoverzicht en volg me op Instagram om niets te missen.

De maand begon met Pasen. Mijn zus en nichtje kwamen over en we zochten eieren in winkelcentra, speeltuinen en aten poffertjes op de Brink in Laren. Met die kleine ging ik een dagje naar het Nijntjemuseum. Een groot feest… voor haar. 😉

Op 13 april ging ik naar de museummatch in museum PIT in Almere. Vooraf wandelde ik bij de Oostvaardersplassen en genoot van de paarden en vogels. En niet te vergeten de zalige appeltaart in het bezoekerscentrum.

In maart al startte de onlinecursus Anders kijken in de lente, iedere week krijgen we een onderwerp- en een compositieopdracht, zoals gebouwen en diagonalen of hoop en richting. Het is inspirerend om daar mee bezig te zijn en ook te zien hoe de andere deelnemers met de opdrachten aan de gang gaan. Afgelopen zondag startte De Foto7daagse van Heel Holland Fotografeert. Een week lang dagelijks een nieuwe opdracht. Het lijkt veel, maar het is zo leuk om te doen, want je kijkt opeens met een hele andere blik naar je omgeving. Speurend naar cirkels, diagonalen, rood, oranje enzovoort, zie je opeens hele andere dingen.

Op de derde zondag van april liep ik, eindelijk, weer eens mee met de wandelclub. Het was zalig wandelweer en we spotten de ‘big five’ van het Goois Natuurreservaat, schapen en lammeren, Schotse Hooglanders, de witte runderen (Galloways of Charolais), geiten en natuurlijk vogels.

De meivakantie begon met prachtig weer en ook in de week ervoor was het al zomers. Ik ben een dag tulpen, hyacinten en narcissen wezen spotten in Noord-Holland en Lisse (iets te ruime terugweg 😁) en ging de dag erop naar het prachtige Hallerbos met de mooie blauwe hyacinten. De volgende dag lunchte ik in Reims Na een overnachting in de vrolijke oranje kamer van Chambres d’hôtes La Charmerie in Spoy (een aanrader!), reed ik naar mijn zus en nichtje in Zwitserland. Lekker bijkletsen en spullen verkopen op de coffre ouvert van Villeneuve.

En voor ik het wist, was het alweer mei. Ik kijk terug op een fijne maand en verheug me op een mooie meimaand met nog een paar heerlijk lange weekenden Hoe was jouw maand?! Heb jij al leuke plannen voor Hemelvaart of Pinksteren?

3 gedachtes over “De maand april!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s