Dwars door China in museum Hilversum

Heb jij ook zo genoten van de serie Door het hart van China van Ruben Terlou? Ik wel! Al die fantastische verhalen van mensen die in een land leven dat zo anders is dan het onze, maar die feitelijk dezelfde dromen en wensen hebben. Ik vind het erg boeiend.

Tot 17 juni is de expositie Dwars door China in museum Hilversum te bezichtigen. De tentoonstelling laat de foto’s zien die Ruben Terlou in China maakte tijdens de opnames van de serie. Vorige week heb ik de expositie bezocht. Wat mij betreft een aanrader!

Vorig jaar miste ik de toelichting bij de foto’s, dit jaar is dat slimmer aangepakt. Bij elke serie foto’s zie je een videofragment uit de serie. In de hal wordt op een groot scherm de hele serie afgespeeld. De foto’s zijn een mooie aanvulling op de video’s. Ik vond het fijn om na het filmpje nog eens de foto’s te bekijken en opeens allemaal details te zien die me eerder niet opvielen. De foto’s van de man die een pagode bouwt, die moet reiken tot in de hemel, zijn prachtig. Maar ook de enorme blauwe ballenbak in een winkelcentrum is fascinerend! En hoewel de video en foto’s van een Chinees ziekenhuis een beetje triest stemmen, maakt het je ook bewust van hoe goed wij het hier hebben.

Als je net als ik hebt genoten van de serie, is de tentoonstelling een echte aanrader. En daarna lekker mensen bekijken vanaf een van de terrasjes op de Kerkbrink!

4 gedachtes over “Dwars door China in museum Hilversum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s