Amersfoort, wat ben je mooi!

Vorig weekend deed ik mee aan de Instawalk Amersfoort Het was eerste pinksterdag en de stad bruiste van de activiteiten. Ik had er zin in!

Vanaf 10.00 uur werden we ontvangen in het kleurrijke KAdECafé, waar we naast een energiereep ook een Arie Foort kregen, de mascotte van Amersfoort. We kregen uitleg over het verloop van de ochtend en maakten een groepsfoto om vervolgens snel op stap te gaan en Amersfoort onveilig te maken met onze camera’s. 50 enthousiaste fotografen gingen gelijk aan de slag. We liepen over het Eemplein naar Zandvoort aan de Eem, het Amersfoortse strand. Een leuke plek met boten, zand, speeltoestellen en een strandtent, waar we, geheel in stijl, een lekker ijsje kregen. Daarna wandelde we langs de haven waar allemaal kleine bedrijfjes, kunstenaars en horeca zitten. Langs de andere kant van de haven liepen we naar de Koppelpoort.

De Koppelpoort, een van de oude stadspoorten, mochten we beklimmen. Bovenop de poort had je een mooi zicht op zowel het oude als nieuwe Amersfoort. Daarna wandelden we de stad in, langs museum Flehite naar de Krommestraat. In deze straat zitten veel restaurantjes met terras aan het water (achterkant) en leuke winkeltjes. We bezochten de prachtig ingerichte The Barber Shop , een ouderwets ingerichte kapperszaak voor heren en kunstgalerie Frankie & Olive. Kunstenaar Frank Hoogendoorn ontving ons gastvrij in zijn mooie galerie met werkplaats (achterin is de beautysalon van Olive – Liselot) en liet ons overal fotograferen. Deze selfmade kunstenaar met een grote liefde voor Van Gogh, maakt echt hele mooie portretten en grappige tekeningen. Loop eens naar binnen in deze leuke galerie als je in de buurt bent!

Verder lopend door Amersfoort kwamen we langs het Mondriaanhuis, de Onze Lieve Vrouwetoren, de Monnikendam en keken we binnen bij de Mariënhof. Niet iedereen lukte het de route foutloos te lopen 😎 , maar dat is geen ramp, want Amersfoort is echt een supermooie, oude stad met veel fotogenieke plekjes en dat was waarvoor we gekomen waren!

De route eindigde op festival Lepeltje Lepeltje, waar we een heerlijk portie Vlaamse friet (met truffelmayo 😙) kregen van het Vlaams friteshuis Van Gogh. Daar waren de meesten van ons wel aan toe na een aantal uur lopen en fotograferen. Gezellig napratend over deze geweldige ‘ochtend’ kwam er een einde aan de Instawalk. Maar er was nog genoeg te doen in Amersfoort.

Nadat ik over het festivalterrein gewandeld was en alle leuke kraampjes had bekeken en een lekkere cocktail gedronken, ben ik weer de stad ingelopen, waar het ondertussen gezellig druk was. Wandelend over de Muurhuizen, een straat die om de hele binnenstad van Amersfoort loopt, kwam ik een stadsgids tegen, die spontaan begon te vertellen over het Joodse buurtje waar we stonden. Hij wees me de Synagoge, die de oorlog redelijk heeft doorstaan en vertelde dat in een van de huizen jaren terug bij de renovatie een Mikwe, een Joods reinigingsbad, uit de 18e of 19e eeuw is gevonden.

De dag ben ik geëindigd op het gezellige Lieve Vrouweplein, waar heel veel gezellige terrassen zijn. En vervolgens weer terug naar huis met de trein met veel gave indrukken, leuke foto’s en Arie Foort in de rugzak. Amersfoort is een ontzettend gezellige stad waar cultuur, winkelen, horeca en gezelligheid verpakt zijn in een mooi historisch én modern jasje!

15 gedachtes over “Amersfoort, wat ben je mooi!

  1. Inderdaad een prachtige stad om door te dwalen. Ik was er ook al vaker, vooral om te winkelen en de terrasjes, maar door de wandeltocht toch op plekken geweest die ik nog niet kende.
   Groet, Paulien

   Like

 1. Ik ben nooit in Amersfoort geweest. Wel dierentuin bezocht., Wat is daar mooie omgeving bekijken. Het ziet daar heel goed uit. Ik vind gezellig om je foto’s bekijken. Mooie plekjes. Misschien gaan we in de vakantie naar Amersfoort toe. Groetjes,

  Geliked door 1 persoon

  1. Hallo Yova, ik kan het je echt aanraden om ook de stad een keer te bezoeken. De dierentuin van Amersfoort is trouwens ook erg mooi, inderdaad in een mooie omgeving.
   Groetjes en fijne dag gewenst!
   Paulien

   Like

 2. Ha Paulien, hier woon ik dus al jaren.Maar van Arie Foort heb iknog nooit gehoord. Amersfoort is mooi, ik krijg ook altijd verraste reacties als ik met bezoek even de stad inloop.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Stien, ik denk dat Arie Foort een nieuwe inwoner van jullie stad is, binnengehaald als mascotte! Amersfoort is inderdaad erg mooi. Ik heb tijdens de wandeling plekken gezien die ik nog niet kende en dat is echt leuk! Je woont in een fijne en gezellige stad!
   Fijn weekend! Groet, Paulien

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s