Museum Voorlinden is the bomb!

Vorige week was ik voor de tweede keer in museum Voorlinden en ik heb weer genoten! Wat is dit een leuk museum! En dat leuke museum ligt in een prachtig park en heeft een leuk restaurant. Dus alles voor een heerlijk dagje uit!

In het najaar was ik ook in museum Voorlinden en ik was toen verrast door alle moderne kunst die ik zag. Het was grappig, toegankelijk en mooi gemaakt. Ik was gelijk verliefd op dit museum! De kans bestaat dan dat je de tweede keer teleurgesteld wordt, maar dat is niet gebeurd! Ook nu zag ik eigenlijk alleen maar mooie en boeiende ‘dingen’. Het begon al bij binnenkomst met de expositie van de houten sculpturen van Martin Puryear. Mooie, lichte sculpturen, zoals het skelet van een yurt en een enorm houten wiel.

Nieuw (voor mij) in de vaste collectie is het bouwwerk Through the wall van de Chinese kunstenaar Song Song. Een enorm bouwsel van deuren en ramen met spiegelend glas. Aan de binnenkant hangen honderden lampen die worden gereflecteerd door de spiegels aan alle kanten van de ruimte. Ik werd er helemaal vrolijk van.

Daarna kwam ik bij de expositie Where do i begin van de Indiase kunstenaar Shilpa Gupta. De expositie gaat over grenzen in de breedste zin van het woord. Wat zijn jouw grenzen, waardoor worden we begrensd, wat zijn grenzen?

In de filmzaal wordt een film getoond, gemaakt door 2 Zwitsers waarin je een soort reeks van vallende dominosteentjes ziet, maar dan zonder dominostenen. Een voorwerp dat omvalt en iets anders in beweging zet enzovoort. Het gaat een half uur door en het is bijzonder intrigerend.

Vervolgens liep ik de tentoonstelling Stage of Being in. Verschillende kunstenaars laten zien hoe de mens omgaat met al zijn emoties en driften, staat er in de folder. Ik heb dat er niet altijd kunnen uithalen, maar zag wel veel beelden, sculpturen, installaties die me fascineerden of verrasten.

Natuurlijk is de vaste collectie ook leuk om nog eens te bekijken. Het bekende zwembad, het levensechte echtpaar onder de parasol, de grote boeg van een boot waar je doorheen kan lopen, de liftjes, de wolkenkamer…. allemaal leuk!

En dan de prachtige omgeving die je steeds door de ramen ziet, de mooie tuin en de bossen daarachter waar je lekker kan rondlopen, het is een en al genieten! Er is een fijn restaurant met mooi terras. Ik heb daar lekker geluncht, maar je kan daar ook prima nog even borrelen na het museumbezoek.

Ik heb weer genoten van museum Voorlinden en ik kan het iedereen aanraden. En voor mensen die niet zo van musea houden, maar het toch een keer willen proberen: ga naar museum Voorlinden, je wordt niet teleurgesteld!

11 gedachtes over “Museum Voorlinden is the bomb!

  1. Ik was hier vorig jaar toen er o.a. een tentoonstelling was met een ruimte vol ballonnen waar je doorheen kon lopen. Echte belevingskunst! Na het lezen van jouw tweede keer, begint het bij mij ook weer te kriebelen :-).

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s