Aalsmeer Flower Festival

Onlangs won ik op de website van de provincie Noord-Holland kaartjes voor het Flower Festival dat dit weekend, 16 en 17 juni, voor de 5e keer in Aalsmeer wordt gehouden. Vanmorgen vertrok ik daarom richting Aalsmeer, waar ik, volgens mij, nooit eerder geweest ben. In Aalsmeer waren ooit 2 bloemenveilingen en rondom die plekken zijn de activiteiten van dit bloemenfestival. Tussen de 2 locaties waar het festival plaatsvindt vaart een boot en rijdt een pendelbus.

Vlakbij de Historische tuin in Aalsmeer kon ik de auto parkeren op een braakliggend stuk terrein. Ideaal. Ik had een soort festivalterrein verwacht, maar de Historische tuin is een botanische tuin. In deze tuin zie je niet alleen veel historische gewassen, maar ook veel oude voorwerpen en gebouwtjes die met de bloementeelt te maken hebben. Er zijn hele mooie bloemenkunstwerken, speciaal voor het festival. Mijn favoriet was de ouderwetse lampenkap Oma.

Er was ook een enorme rozententoonstelling met heel veel verschillende soorten rozen. Wat me opviel was dat ik geen rozen rook, dat vond ik jammer. Er is ook een klein veilinglokaal met een klok uit de jaren 30. Een paar keer per dag is er een veiling waar de bezoekers bloemen kunnen kopen.

Bij de Historische tuin, die echt een bezoek waard is, is ook een leuk restaurantje waar je prima kan lunchen of een drankje doen. Hier is ook de afvaartplaats van de Westeinder Rondvaart. Dit bedrijf organiseert rondvaarten, maar pendelt tijdens het festival tussen de twee locaties. Onderweg kregen we veel te horen over het Aalsmeer van vroeger en nu. Erg leuk!

De andere locatie, de oude bloemenveiling, was een locatie waar allerlei activiteiten waren, zoals bloemschikken, vingerschilderen en nog wat andere dingen. Misschien kwamen we te laat, maar voor mijn gevoel viel hier niet zo veel te beleven. Je kan de veilingzaal bekijken, er staan wat oldtimers versierd met bloemen, er is een selfie-bloemenwand en er is een Beachcafe. Na wat rondgekeken te hebben, gingen we met de laatste boot van de dag weer terug naar de Historische tuin.

Van een van de mensen die ik sprak begreep ik dat dit festival in de plaats van het bloemencorso is gekomen. Dit jaar werd het voor de 5e keer georganiseerd. Behalve de vele bloemkunst die je ziet, was er zaterdag ook een junior pramenrace. Dat was leuk, al die oude boten met kinderen die als helden verkleed met hun boten door het water schoten. Op zondag is er ook nog het een en ander te doen. Voor € 7.50 kan je beide locaties bezoeken en word je met de boot of een bus tussen de locaties vervoerd.

6 gedachtes over “Aalsmeer Flower Festival

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s