Limburg, je zal er maar wonen!

Vorige week was ik in het zuidelijkste puntje van Nederland voor een Instameet. 40 enthousiaste Instagrammers waren uitgenodigd door de VVV Zuid-Limburg om te zíen en vooral te fotograferen wat dit deel van Nederland zo mooi maakt. En voor dat mooi hoef je niet lang te zoeken, want dit stukje buitenland in Nederland lijkt het allemaal te hebben, prachtige natuur, leuke stadjes, lekker eten en een rijke historie. Tijd voor Zuid-Limburg, dus!

Het enige nadeel van Zuid-Limburg is dat het ver weg is, vanuit Hilversum is het toch wel zo’n 2 uur rijden. Maar als je er dan bent, is het ook wel gelijk goed. Als we de snelweg verlaten, rijden we over kronkelende binnenwegen langs glooiende weilanden. We worden gastvrij ontvangen in Buitengoed de Moosjtum met koffie en Limburgse vlaai. Vanuit dit restaurant lopen we richting de Maas door een natuurgebied met konikpaarden en veel vogels. Voor enthousiaste Instagrammers natuurlijk een waar Walhalla, zelfs midden op de dag met de zon hoog aan de hemel. De paarden laten zich gewillig fotograferen, terwijl op het water een papa-zwaan zijn kroost fanatiek beschermt tegen mogelijke vijanden. Vervolgens lopen of rijden we naar Eijsden, een mooi, oud havenstadje langs de Maas.

Eijsden lijkt een slaperig stadje met oude huisjes en mooie doorkijkjes naar de Maas, maar regelmatig passeren we aardig gevulde terrassen en zien we wandelaars en fietsers van de pont afkomen. Het voelt als een warme zomerdag in Frankrijk, maar we zijn gewoon in Nederland! Op het marktplein stappen we in de bus om verder op ontdekkingstocht te gaan. Via allerlei mooie weggetjes komen we bij Mesch, waar op de Mescherhei, midden in de weilanden en boomgaarden een uitzichttoren staat. De volgende stop is bij hotel Ons Krijtland met weer zo’n prachtig uitzicht over het Limburgse landschap.

Daarna rijden we door naar Schweiberg. Dit is een dorpje met allemaal vakwerkhuizen, zoals je er meer ziet in dit deel van Limburg. Het is er stil, maar wij kunnen onze lol weer op. We wandelen door dit romantische en rustieke plaatsje en maken foto’s van de vele mooie, knusse en fotogenieke plekjes. Het valt me op dat er veel vakantiewoningen zijn en het lijkt mij ook een hele fijne stek voor de vakantie. Lekker wandelen of fietsen, een boek lezen, dromerig voor je uit staren… ofwel totale ontspanning moet je hier wel kunnen vinden!

Tijd voor een drankje. Dat krijgen we in de Eyserhof. Een fijne plek waar je niet alleen vakantiewoningen kan huren, maar ook kan golfen of gewoon lekker wat kan eten en drinken, kortom geen slechte plek voor een weekendje weg! Wij komen er heerlijk tot rust onder de parasols en in de schaduw en we kletsen wat over fotografie en Instagram of wandelen een beetje door de omgeving voor nog meer mooie foto’s.

Daarna gaat onze tocht verder naar Valkenburg. Toen ik op de middelbare school zat, ben ik op kamp geweest in Valkenburg en een jaar of 15 geleden startte ik hier met vrienden een tweedaagse wandeltocht. Ik vond het toen ouderwets en een beetje truttig, maar Valkenburg is druk bezig die truttigheid achter zich te laten. Het centrum heeft een flinke opknapbeurt gehad en ziet er een stuk frisser uit dan in mijn herinnering. We lopen door het centrum en eindigen bij de kabelbaan die ons naar de Wilhelminatoren brengt. Daar worden we ontvangen met een drankje en eten we een fijne maaltijd, terwijl we genieten van het uitzicht over Valkenburg.

Een Instameetdag eindigt niet voordat de zon onder is gegaan en daarvoor rijden we naar Bemelen. We beklimmen de Bemelerberg en genieten van de ondergaande zon en fotograferen die natuurlijk. Het is het mooie einde van een fantastische dag! We hebben een prachtig stuk Nederland gezien, dat eigenlijk niet als Nederland aanvoelt. We waren op vakantie in eigen land!

VVV Zuid-Limburg, Hanneman De Toerist, Instameet Holland en alle ondernemers die ons een fantastische dag hebben bezorgd, bedankt! We komen zeker terug!


Wil je ook een keer mee met een Instameet, volg Instameet Holland dan op Instagram. Regelmatig wordt er zo’n fantastische dag georganiseerd !

12 gedachtes over “Limburg, je zal er maar wonen!

  1. Je zal er maar wonen….en ja dat doe ik.Wij zeggen niet voor niets dat Limburg ut sjoenste plekske vaan Nederland is.Maar nee hoor de andere provincie’s hebben allemaal hun eigen charmes.

    Geliked door 1 persoon

  2. Prachtig foto’s heb je daar staan. Limburg is zeker hele mooie provincie om te toe te gaan. Het is zo mooie omgeving daar. Wij gingen vroeger wel eens op vakantie. Maar veel regen gehad. Pech…. Maar ik geniet van jou foto’s. Fijne zonnige dag gewenst.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s