Dutch Media Week en de Open Studio Dagen 2018

Altijd al eens achter de schermen van de televisie willen kijken? Dat kan tijdens de Open Studio Dagen op het Media Park in Hilversum. Vandaag 1 september was de eerste dag, maar morgen heb je nog een kans! Vandaag (zaterdag) ben ik geweest, want ook als Hilversummer krijg je niet zomaar de kans om binnen te kijken op bijvoorbeeld de afdeling rekwisieten.

 

Media Mile

Zo’n twee weken geleden liep ik de Media Mile van station Hilversum naar Beeld en Geluid. Toen werkte de app niet en vond ik het niet heel bijzonder. Maar… de Media Mile is geüpdatet en er is zelfs een nieuwe folder. Dus liep ik nu de route ‘interactief’, kwam zelfs 1 van de coördinatoren tegen en had er nu meer plezier in. Je kan de route in beide richtingen lopen en onderweg worden je allerlei vragen gesteld die je met je team kan beantwoorden. Best leuk!

 

Op het Media Park

Bij het Media Park aangekomen, speelde een band muziek, dus dat was een glorieuze ontvangst. 😊 In Beeld en Geluid ben ik niet naar het museum geweest, maar ik heb me wel laten rondleiden door de schatkamers van de omroepgeschiedenis. Oude platenspelers, de eerste radio’s en televisieattributen van weleer werden getoond door enthousiaste vrijwilligers en oud-medewerkers. Verder zijn er een paar leuke activiteiten , zoals zelf een gif maken of een foto voor het ‘groene’ scherm.

 

Je kan met een enorme limo de Hillytour doen (opbrengst is voor Muziekids) of een looproute volgen die je o.a. langs de studio’s van Max leidt (Ik kwam Jan Slagter himself tegen!) en door de decoropslag van Unbranded. Je kan vanaf de TV-toren genieten van een enorm uitzicht over het Media Park en de wijde omgeving. Verder zijn er nog talloze andere activiteiten bij de diverse omroepen. Kortom, er is genoeg te doen en je hoeft je niet te vervelen! Ook voor kinderen zijn er genoeg activiteiten.

 

Ik had vanmiddag weer een superleuke tijd op het Media Park net als vorige jaren en ga misschien morgen nog wat rondkijken, want ik heb nog lang niet alles gezien. Kom je ook?

Overigens zijn er komende week en volgend weekend ook nog allemaal leuke activiteiten in het kader van de Dutch Media Week. Op de website zie je wat er allemaal te beleven valt.

 

5 gedachtes over “Dutch Media Week en de Open Studio Dagen 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s