Keulen, een mooie stad! Mijn tips!

In oktober was ik in Keulen. Via de website van Locationscout had ik een uitnodiging gekregen om met hen de zonsondergang te fotograferen vanaf de Triangle Türm. En dat tijdens het weekend van de Photokina, dé fotografiebeurs! Ondanks dat Keulen niet ver weg is, besloot ik om er toch een weekendje uit van te maken. Mede dankzij het heerlijke herfstweer had ik een ontspannen weekend in de stad die vooral bekend staat om zijn kathedraal en het reukwater 4711.

Als ik eerlijk ben, de stad viel me een klein beetje tegen. Natuurlijk de kathedraal is prachtig en rond de Rijnkade is het heerlijk vertoeven, maar een echt gezellig centrum heeft de stad niet, vond ik. Je kan winkelen tot je er bij neervalt, maar als het op bezienswaardigheden aankomt, kon ik niet zo veel vinden. Wat me ook tegenviel was het restaurantgebeuren, veel grote gelegenheden waar veel mensen waren en waar het behoorlijk lawaaierig was. Ik miste wat gezelligheid. Misschien kwam dat ook, omdat ik alleen reisde en dan vind ik kleinere restaurants wat gezelliger. En in het centrum kon ik die kleinere restaurantjes niet echt vinden.

Ik had het geluk dat tijdens mijn verblijf het einde van de Eerste Wereldoorlog werd herdacht met onder andere een mooie lichtshow op de Dom. Dat was echt indrukwekkend. En het was het hele weekend zalig weer, zodat ik overdag heerlijk op terrasjes in de zon kon zitten.

Op zondag ben ik langs de Rijn naar het Skulpturenpark Köln gewandeld. Een mooi park met veel verschillende sculpturen die mooi, indrukwekkend of grappig zijn. Naast het park is een restaurant met fijn terras. Je kan er fijn lunchen of dineren. Een aanrader!

Door het onverwachte mooie weer heb ik de musea van Keulen overgeslagen, dus daarvoor ga ik toch nog een keer terug. Mijn tips: je kan uitgebreid winkelen in Keulen, de Dom is een mustsee en ook de Triangle Toren aan de overkant van de Rijn is een bezoek waard. En loop dus naar het Skulpturenpark voor een relaxte middag in het groen!

4 gedachtes over “Keulen, een mooie stad! Mijn tips!

  1. Dag Paulien, Keulen is een verrassend leuke stad! Wij verbleven een aantal jaar geleden een paar dagen. Wij bezochten het sculpturenpark en de Triangle Toren. De Botanische tuin en Belgisch Kwartier is ook echt een aanrader. Groeten Vera

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s