Out of office in museum Singer

Wat een leuke en gevarieerde tentoonstelling is er nu in het museum Singer in Laren! Kunst uit bedrijfscollecties van een aantal grote bedrijven, zoals ABN-AMRO, het AMC en de Rabobank worden tentoongesteld in de expositie Out of office. Wat mij betreft een aanrader.

Wat krijg je te zien? Veel kunst van (ooit) jonge Nederlandse kunstenaars. Bedrijven kochten de werken van deze jonge kunstenaars, enerzijds als investering, anderzijds om de kunstenaars in staat te stellen zich verder te ontwikkelen. Lucas de Man (wat heeft die man toch een fijne stem!) legt in de audiotour uit waarom de curators besloten om bepaalde werken aan te schaffen.

De tentoonstelling geeft een mooi overzicht van 75 jaar Nederlandse kunst in bedrijfscollecties. Kijk ook even rond in het theaterdeel van het Singer, want daar is ook een aantal mooie werken te vinden.

Een van mijn volgende uitstapjes is naar het gebouw van ABN-AMRO , de Circl en de AkzoNobel Art Foundation. Ik ben nu wel erg gemotiveerd om de kunstcollecties van deze bedrijven te gaan bekijken.

De expositie is nog tot 7 april 2019 te zien in Singer Laren.

7 gedachtes over “Out of office in museum Singer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s