Museummeet Erwin Olaf

Zaterdag 20 april was de eerste museummeet die ik organiseerde. Op de site van museumkaart kan je op zoek naar iemand om samen een museum te bezoeken, het leek mij echter nog leuker om met een aantal mensen een museum te bezoeken. Het idee van een Museummatchgroep was geboren. In de Facebookgroep kan je makkelijk met elkaar in contact komen en daarnaast zal ik met enige regelmaat een museummeet organiseren. De eerste museummeet ging naar het Gemeentemuseum Den Haag voor de expositie van Erwin Olaf.

Rond 12.00 uur hadden we afgesproken in het café van het museum, maar al in de tram was er al een ontmoeting met de eerste dames. Na de koffie gingen we naar de expositie. Het kijktempo verschilde nogal, waar de een de foto’s uitvoerig bekeek, was de ander al snel klaar. Ondanks het mooie weer was het behoorlijk druk in het museum.

De foto’s en video-installaties in het Gemeentemuseum (werk van na 2000) spraken mij persoonlijk meer aan dan het werk dat in het Fotomuseum hing. Maar al met al vond ik het echt bijzonder de moeite waard om deze expositie te bezoeken. De foto’s lijken op het eerste gezicht mooie gestileerde plaatjes, maar overal zitten diepere lagen in. Indrukwekkend hoe Erwin Olaf verhalen vertelt met zijn foto’s.

In het Fotomuseum zijn er ook nog 2 exposities van andere fotografen. Een bijzondere tentoonstelling van Isabelle, Hunts, over de jacht op dieren in verschillende landen. En een expositie van foto’s van Klaus Baumgärtner. Hij fotografeert dingen die hij tegenkomt.

De eerste museummeet is voorbij, maar er gaan zekere nieuwe ontmoetingen komen. Want het is gezellig om samen met anderen een museum te bezoeken en tijdens en na het bekjjken van de kunst daar samen over te kunnen kletsen. Volg deze site of de Facebookgroep Museummatch voor nieuwe evenementen.

2 gedachtes over “Museummeet Erwin Olaf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s