Terugblik Museummeet juli 2019 Museum Jan van der Togt en ArtZuid

In de zomer van 2019 zag ik het Amsterdamse deel van ArtZuid. Er was ook nog een kleinere route in Amstelveen met vooral werk van Klaas Gubbels. Ter gelegenheid van diens 85e verjaardag was er een tentoonstelling van Klaas Gubbels in Museum Jan van der Togt. Deze tentoonstelling bezochten we in juli tijdens een museummeet in combinatie met de Amstelveense route van ArtZuid. Op deze beeldenroute staan onder andere vijf beelden van Klaas Gubbels. De liefhebber kan daarna zo verder met het Amsterdamse deel, dat ook zeer de moeite waard is! Hieronder zie je een aantal beelden van het Amsterdamse deel van ArtZuid.

Traditiegetrouw begonnen we met een kop koffie om met elkaar kennis te maken of even bij te praten. Dit keer niet in het museum, omdat daar geen museumcafƩ is, maar we kregen als tip La Gare op de Stationsstraat 1. Dat is op 1 minuut lopen van het museum. Na de kop koffie gingen we dus naar het museum en genoten daar niet alleen van de leuke expositie van Klaas Gubbels, maar we zagen ook de vrolijke kunst van de Japanse kunstenaar Ayako Rokkaku. Verder mochten we een bezoekje brengen aan de woning van mede-oprichter Jan Verschoor, waar ook prachtige kunst staat. Hieronder een kleine impressie van ons bezoek.

2 gedachtes over “Terugblik Museummeet juli 2019 Museum Jan van der Togt en ArtZuid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s