Terugblik op de Museummeet bij Museum More

In de Facebookgroep Museummatchgroep was al een paar keer het idee geopperd om museum More te bezoeken. Naast de vaste collectie is er sinds 15 september de tentoonstelling For Real, Britse schilderkunst uit de jaren ’20 en ’30. Het was dus tijd om het museum eens te vereren met een bezoekje. 12 oktober gingen we met een groepje van 5 dames naar museum More!

Net als de vorige museummeets spraken we af in het museumcafé, in dit geval dus Café More. Met een kop koffie even gezellig bijkletsen is een leuke start van zo’n ontmoeting. Rond half 12 gingen we het museum in. Voor de meesten van ons was dit een eerste kennismaking met dit museum, en die is ons niet tegengevallen. Op de begane grond zie je kunstwerken uit de vaste collectie. Je krijgt een mooi beeld van het modern realisme door de variatie van schilders en kunstwerken. Op het eerste gezicht lijken de meeste schilderijen een natuurgetrouwe kopie van straten, landschappen en mensen. Maar door de manier van schilderen zijn de beelden meestal toch vervreemdend, afstandelijk, en daardoor intrigerend.

De wisseltentoonstelling FOR REAL Britse Realisten uit de jaren ’20 en ’30 op de eerste verdieping tonen beelden uit het interbellum. Mooie schilderijen die landschappen tonen, portretten van mensen, beelden van tuinen. Ook al wordt er uitleg gegeven bij de tentoonstelling, miste ik soms toch wat toelichting bij sommige schilderijen. Ik had af en toe het gevoel dat ik het verhaal achter het beeld miste. Ik heb dan het gevoel dat de schilder me iets wil vertellen, maar dat ik dat verhaal niet versta, omdat ik zijn taal niet versta. Dat vind ik dan jammer.

Toch heb ik weer genoten van dit museumbezoek. Het museum is bijzonder als gebouw, de kunst is boeiend en het gezelschap was weer top! Het was overigens, zeker in de middag, best druk in het museum. Deze regenachtige zaterdag was misschien ook wel zeer geschikt voor een museumbezoek. Zeker met de auto is het museum goed bereikbaar.

Met Ellen ben ik na de lunch nog even door het dorp gelopen en wij vonden het ook een heel gezellig en mooi dorp. Ook de natuur rond het dorp is mooi. Op een zonnige dag is het natuurlijk helemaal een fijne bestemming voor een dagje uit. Daarom: Museum More in Gorssel is een aanrader! Een volgende keer wil ik ook zeker Kasteel Ruurlo bekijken, ook onderdeel van museum More, want het Modern Realisme heeft me deze middag meer aangesproken dan ik van te voren had verwacht.

2 gedachtes over “Terugblik op de Museummeet bij Museum More

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s