Terugblik 10e museummeet naar Kunstmuseum Den Haag en Beelden aan Zee

In april organiseerde ik de eerste museummeet. Niet alleen, maar gezellig met een groepje mensen naar het museum, dat leek me leuk. En het is ook leuk! Sinds april heb ik in 9 musea mooie tentoonstellingen gezien met allemaal aardige mensen. Een aantal mensen gaat regelmatig mee en zijn ondertussen al goede bekenden aan het worden. Hoe fijn is dat! En om het jaar goed af te sluiten, leek het me leuk om aan het eind van 2019 museummeet nummer 10 te organiseren. Zondag 22 december waren we dus in de stad waar we al eerder waren, Den Haag!

Omdat ik zowel Monet als Niki de Saint Phalle wilde zien had ik gewoon beide musea op de planning gezet.. Dus na het bezoek aan Monet, gingen sommigen van ons door naar museum Beelden aan Zee in Scheveningen.

In Kunstmuseum Den Haag (voorheen het Gemeentemuseum) is tot 2 februari een tentoonstelling van Monet, de schilder van de wereldberoemde waterlelies. Je ziet veel grote schilderijen van bloemen die dienden ter voorbereiding van zijn topstuk Grandes Decorations, een schilderij van 2 bij 91 (!) meter dat te zien is in het Orangerie Museum in Parijs. Door de app van het Kunstmuseum die je op je telefoon kan downloaden leer je veel over het leven van Monet en zijn schilderijen. Voor deze tentoonstelling geldt ook een toeslag van 3,50 euro en het is verstandig om van te voren een e-ticket bestellen via de website.

In museum Beelden aan Zee zijn nu 3 tentoonstellingen: naast de kleurrijke beelden van Niki de Saint Phalle, zijn er beelden van Adriaan Rees en van Klaas Gubbels te zien. Ik vond vooral de beelden van Niki de Saint Phalle en Klaas Gubbels erg mooi. Het levensverhaal van de Saint Phalle hebben grote invloed gehad op haar beelden. Als je de film over haar leven hebt gezien, kijk je toch een beetje anders naar de beelden, vond ik. Voor deze tentoonstellingen is er een toeslag van 3.50 euro.

Nadat we museum Beelden aan Zee hadden bezocht, eindigden we de dag met een drankje in het Kurhaus, eigenlijk ook een soort museum 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s