Terugblik Museummeets naar Groningen en Laren. najaar 2019

Aan het eind van 2019 hadden we 2 gezellige museummeets, we gingen naar Groningen en naar Laren.

30 november Museummeet Groninger museum! De tentoonstelling van Daan Roosegaarde stond al een tijdje op mijn verlanglijstje en daar kwam Mondo Mendini bij. Daan Roosegaarde is bekend van de verlichte fietspaden en de kunstzinnige Smog Free Projects. Alessandro Mendini is niet alleen de ontwerper van het Groninger Museum, maar ook de ontwerper van de Alessiproducten. Daar ben ik een groot fan van!

In Groningen waren we met een klein groepje mensen, maar het was daarom niet minder gezellig. Natuurlijk begonnen we met een kop koffie met iets lekkers erbij in het gezellige museumcafé en daarna liepen we het museum in. We hadden eigenlijk wel hetzelfde ‘museumtempo’, waardoor we met elkaar de 2 grootste exposities hebben gekeken. Zowel Daan Roosegaarde als Mondo Mendini stelde ons niet teleur!

8 DECEMBER MUSEUMMEET SINGERMUSEUM
In het Singermuseum waren eind 2019 meerdere tentoonstellingen te zien, zoals Weer en Wind, Averkamp tot Willink, The White Blouse en Vrouwenportretten. Met Jolanda liep ik heen en terug van station Hilversum naar het museum in Laren. In het museum bekeken we met een grotere groep mensen de beide tentoonstellingen. Zowel Weer en Wind als The White Blouse waren onze favorieten, maar ook Vrouwenportretten stelde niet teleur.

Voor hen die nog niet eerder meegingen met een museummeet, even een korte uitleg van het concept. De museummeet is een laagdrempelige manier om met anderen naar een museum te gaan. We drinken vooraf aan het museumbezoek samen een kop koffie en gaan dan het museum in. Daar ga je lekker op je eigen tempo, alleen of met anderen de tentoonstelling bekijken. Afhankelijk van de behoefte kunnen we tussendoor of tot slot gezamenlijk lunchen of iets drinken. Er is dus geen rondleiding of iets van dien aard. Kosten van museum, koffie etc. zijn voor eigen rekening.

Mocht je zin hebben om een keer mee te gaan, houd dan de website en/of de Facebookgroep Museummatchgroep in de gaten, want daar kondig ik nieuwe museummeets aan. Heb je een leuk idee voor een museummeet, maar geen zin om die zelf te organiseren, tip mij dan!

2 gedachtes over “Terugblik Museummeets naar Groningen en Laren. najaar 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s