Terugblikken en vooruitkijken!

Afgelopen weken scrolde ik een paar keer door mijn foto’s van afgelopen jaar en concludeerde steeds dat ik een ontzettend gaaf jaar achter de rug heb. Ik heb veel gereisd, ben veel onderweg geweest, heb leuke mensen ontmoet en veel mooie plekken en dingen gezien. Ik kan alleen maar hopen dat komend jaar weer zo fijn wordt.

In januari en mei bezocht ik mijn zus in Zwitserland en genoot daar eerst van de sneeuw en later van het voorjaar. In februari heb ik een kleine rondreis met het openbaar vervoer gemaakt in Andalusië en bezocht Malaga, Cordoba en Granada. In mei ging ik dus naar Zwitserland en reisde vervolgens door naar Frankrijk waar ik in de Provence van Van Gogh terecht kwam. Ook in de zomer bezocht ik Frankrijk. In oktober vierden we het 55-jarige huwelijk van mijn ouders in Italie en als klap op de vuurpijl ging ik in november naar Amerika voor een studiereis. Het kon dus niet op.

Tussendoor ging ik een paar keer mee met Instawalks naar Amersfoort, Alkmaar, Groningen en langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Ook ben ik 3x meegeweest met Rijkswaterstaat, dit waren echt hele interessante dagen. Ik heb mogen kijken in het binnenste van de Haringvlietsluizen en de Oosterscheldekering, en op Ameland heb ik gezien wat RWS doet voor de natuur op en om het eiland.

En in april ben ik zelf gestart met het organiseren van museummeets, ontmoetingen in musea met mensen die ook graag naar een museum gaan, maar dat gezelliger vinden met anderen dan alleen. Vlak voor de kerst hadden we alweer de 10e museummeet in Den Haag en Scheveningen. Eigenlijk een dubbele museumontmoeting, want ’s morgens bezochten we Monet in het Kunstmuseum Den Haag en ’s middags bekeken we Niki de Saint Phalle in Museum Beelden aan Zee.

Ik hoop weer zo’n mooi jaar te mogen beleven. De eerste plannen voor nieuwe museummeets zijn er al en ook is het vliegtuig voor de voorjaarsvakantie in Portugal al geboekt. Dat zeg ik wel met een beetje vliegschaamte, al wil ik daar dan wel met het openbaar vervoer van Porto naar Lissabon reizen. En door die vliegschaamte, waar ik mezelf dan toch op betrap, is er dan nu wel een plan voor dit jaar: ik wil proberen wat vaker met de trein op stap te gaan naar Duitsland, België en Frankrijk. Niet alleen omdat dat beter voor de natuur is, maar vooral omdat reizen met de trein eigenlijk ook wel heel leuk is. Afijn, hoe dat gaat uitpakken, dat zie ik nog wel.

Ik hoop weer op een heleboel gezellige museumontmoetingen, leuke instawalks en fijne reizen en ga daar dit jaar weer wat vaker over vertellen op dit blog.

2 gedachtes over “Terugblikken en vooruitkijken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s