Coronatijden #staysafe

Al weken zitten we thuis, werken we thuis, ontspannen we thuis. En ondanks dat ik me niet verveel, vind ik het wel saai. En nu de meivakantie is begonnen (met regen) vind ik het helemaal saai. Ik mis de gezellige museummeets, de leuke insta- en photowalks en andere fijne activiteiten waarbij ik zoveel aardige en interessante mensen ontmoet.

Ja, ik heb echt genoeg te doen voor wel 20 regenachtige meivakanties. Er zijn meerdere kasten die opgeruimd moeten worden, boeken die gelezen willen worden, films die ik kan kijken en op mijn balkon staan behalve planten, nu ook bakken met zaaigoed. En er is dus ook weer tijd genoeg om weer eens te bloggen 🙂 Nee, vervelen zal ik me heus niet! Maar er gewoon lekker op uit trekken, mensen ontmoeten, nieuwe dingen zien, ik mis het wel!

Met vriendinnen hebben we de afgelopen weken twee keer keurig in de tuin op verplichte afstand , verjaardagen gevierd en af en toe ga ik ook nog op de koffie bij mijn ouders die een enorme tafel in de kamer hebben waar je met gemak op 1,5 meter van elkaar kan zitten. Dus behalve de boodschappen brengen, kletsen we ook af en toe ook nog eventjes bij en op Koningsdag hebben we met elkaar een heerlijk oranjesoes gegeten. Die bezoekjes aan vriendinnen en familie vind ik wel belangrijk, net zoals de wandelingen die ik sinds vorige week met mijn zus maak. Ik woon alleen en mis soms wel het gewone contact. Dat je elkaar niet mag zoenen, geen hand mag geven, ach … daar is wel mee te leven. Maar gewoon lekker een beetje kletsen en van gedachten wisselen, dat heb ik echt wel nodig en dat is online via Skype toch een stuk minder fijn, hoe gezellig die koffie- of borrelgesprekken ook zijn!

Gelukkig mogen we in Nederland nog wel naar buiten voor een frisse neus. Er wordt meer dan ooit door mensen gejogd en gewandeld en veel mensen hebben onze mooie natuur herontdekt. De afgelopen weken heb ik ook weer veel gewandeld en gefietst en genoten van de lente. Dat zie je, denk ik, ook wel op de foto’s die ik in deze blog en op Instagram plaats. Want terwijl ons normale leven tot stilstand kwam, ging de lente in sneltreintempo van start, ook geholpen door het heerlijke weer van de afgelopen weken. Ik heb het gevoel dat ik de ontluikende natuur dit jaar nog beter heb gezien dan andere jaren.

De komende weken zal ik nog veel in en rondom het huis bezig zijn. Eindelijk maar die kasten opruimen en die stapel boeken lezen. Daarnaast nog wat werken aan mijn nieuwe website 2fnederlands.wordpress.com, die ik voor mijn studenten heb gemaakt voor de lessen Nederlands. Maar ook zal ik lekker blijven fietsen en wandelen in de buurt en genieten van de lente.

Hoe breng jij deze thuisperiode door? Heb je nieuwe hobby’s ontdekt? Ben je nieuwe projecten gestart of heb je eindelijk dat ene boek gelezen? En welke goede tips heb je voor mij? Welk boek beveel je me aan? Welke film moet ik nu zeker zien? Of welke wandeling of fietstocht raad je me aan te maken, nu in het Gooi of straks als we weer wat meer mogen reizen? Ik ben benieuwd. En voor nu: blijf gezond!

4 gedachtes over “Coronatijden #staysafe

 1. Leuk blogje met mooie foto’s. Ja ik ben nu ook weer veel meer met mijn blogs bezig en niet alleen mijn fotoblog op wordpress maar ook op blogspot ben ik weer aan het schrijven geslagen over dingen die me bezighouden.
  http://magazijn.blogspot.com/
  https://ellyseigenwijze.blogspot.com/
  Leuk het blog dat je voor je leerlingen maakte.
  Ik word al vermaak ik me prima,van dat binnen blijven wel steeds luier. Maar ja ook daar heb ik geen problemen mee. Dat mag allemaal als je 75 bent 🤩😄

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s