Terugblik Museummeet Voorlinden

In de regen reed ik zaterdag naar museum Voorlinden. De eerste museummeet sinds de start van de coronacrisis. Ondanks dat ik al een paar musea bezocht had, (inclusief het Nijntje-museum met mijn nichtje 😆) was ik toch best benieuwd hoe de museummeet zou verlopen met het gezamenlijk koffiedrinken en lunchen. Conclusie: het ging goed en museum Voorlinden voldeed weer ruimschoots aan de verwachtingen!

Na de koffie gingen we keurig op tijd naar het museum. Het museum was drukker dan ik had verwacht, maar door de looproutes kon je toch prima afstand houden en alles bekijken. Wij startten met de tentoonstelling Momentum, waarin het gaat om dat ene moment, het beslissende moment, het kantelpunt, het moment waarop dat ene bepalende inzicht binnenvalt.

Daarna liepen we de route door de tentoonstelling Rendez-vous. Hier staat de ontmoeting centraal. In elke zaal tref je een nieuwe ontmoeting. Hoewel ik over het algemeen weinig de boekjes of bijschriften van de kunstwerken lees, vond ik het bij deze tentoonstelling zeker een toegevoegde waarde hebben. Een aanrader dus!

Verder ging het naar de kleine tentoonstelling van Anselm Kiefer. Mooi, maar wel wat somber ogend werk. Op zich niet raar, want zijn werk is gebaseerd op zijn visie, gevoel, beeld van de geschiedenis van zijn vaderland.

Natuurlijk liepen we ook nog even langs de bekende highlights uit de vaste collectie. Voor het zwembad stond een lange rij te wachten voor het ‘onder water’ gaan. Dat hebben we deze keer maar overgeslagen. Via een rondje door de museumwinkel liepen we naar de uitgang. Hoog tijd voor de lunch!

Na de lunch hebben we nog een rondje tuin gedaan. Wat is die toch prachtig, zeker nu er van alles in bloei staat. De blauwpaarse distel fascineerde me dit keer enorm. 😀

Het was weer een gezellige museummeet!

6 gedachtes over “Terugblik Museummeet Voorlinden

 1. Sorry, dat ik niet gereageerd heb !
  Was op vakantie!
  Prachtige foto’s!
  Hopelijk dat de volgende Meeting in de buurt v Twente mag zijn
  Groet Wil Visschers

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s