2 museummeets in september – Bergen en Schiedam

5 september 2020 waren we met een groep van 9 museumliefhebbers in Museum Kranenburgh in Bergen. In het museum zijn nu de tentoonstellingen Lucht en De luchten van de Bergense school te zien. Na een kop koffie in het museumrestaurant bekeken we de tentoonstellingen en de beeldentuin, gevolgd door een 2e koffieronde op het terras. Met een groep van 8 mensen hebben we vervolgens heel gezellig in het centrum van Bergen geluncht. Met nog een paar mensen hebben we een wandeling door het dorp gemaakt en nog een galerie bekeken. Op de weg naar huis ben ik nog even naar het strand gegaan en ik bleek niet de enige te zijn die die omweg nog even gemaakt had. 🙂

En er stond nog een museummeet op de agenda. 19 september gingen we naar Schiedam. Het was wederom een geslaagde dag!

19 september – Stedelijk Museum Schiedam
Schiedam de oude jeneverstad (met Jenevermuseum) heeft een leuke oud-Hollandse binnenstad inclusief molens en haven. Ook in deze stad is voldoende te zien. Het Stedelijk Museum Schiedam had meerdere tentoonstellingen: Realisme nu, Zwermen van Zoro Feigl, Echte troostkunst, Achter de stilte van corona, Theo Gootjes – Altijd zwart-wit, De vuilniszak als muze en CoBrA. Met een kleine groep mensen hebben we heerlijk door het museum gedwaald en genoten van de verschillende tentoonstellingen.

Na het museumbezoek hebben we gezellig met elkaar geluncht in het centrum van Schiedam en vervolgens de stad bekeken. Wat een ontzettend leuke stad is het! Een mooie historische binnenstad met molens, grachten en pakhuizen. Kortom, het was weer een mooie dag!

15 gedachtes over “2 museummeets in september – Bergen en Schiedam

 1. Hoi, ik ga graag mee naar Bergen. Dat stond al lang op mijn lijst.
  Leuk om dat samen te doen. Ik ga dan voor het eerst mee.
  Leuk jullie te ontmoeten op 1,5 meter.
  Schiedam is mijn topmuseum. Aanrader. Ik kijk nog even of ik dan ook aanwezig kan zijn.
  Tot 5 september! Liesbeth

  Geliked door 1 persoon

 2. Hallo Paulien,

  Wat een leuke. Uitstapjes. Zaterdag 5 september ga ik naar Bergen en kom samen met een goede vriend, Ab Wijkamp. Moeten wij zelf tijdslot boeken voor 11.30 uur of regel jij dit? (We komen in 11 uur met jou koffiedrinken).

  Hartelijke groet, Hennie Droog

  >

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s